/

Írószer adományokat kaptak rászoruló kisgyermekek Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi Mátrix Közhasznú Alapítvány kétezer nélkülöző kisgyermeket, nagycsaládosok gyermekeit, mélyszegénységben élőket segített írószerekhez jutni. Ezzel nagy lendületet tudtak adni a rászoruló gyermekek iskola kezdésének. Tegnap hírt adtunk arról is, hogy a kormány óvodakezdést támogató csomagokat oszt majd a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve – erről ide kattintva olvashat bővebben.

Sok család számára a szeptemberi iskolai tanévkezdés nagy terhet jelent. Színes ceruza, toll, füzet, vízfesték, tempera, iskolatáska, ráadásként csoki várta a Centerke Adományozó Központban az osztások alkalmával az érkező adománykérőket.

Nem csak szülők, iskolai szociális munkatársak, védőnők, de maguk a gyermekek is jöttek az adományokért, mondta el Rácz Anett a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője. A bohócdoktor csapat is segítette az adományosztást. A szervezet szükség esetén az ország minden részébe adományoz, így a távolabbi intézmények csomagküldéssel kapták meg az írószer adomány csomagot.

A készlet erejéig a www.bohocdoktor.com oldalon elérhető üzenetküldő felületen lehet kérni az alapítványtól az iskola kezdést támogató írószerekből.

Fotó: Mátrix Közhasznú Alapítvány

via Mátrix Közhasznú Alapítvány / Kiemelt kép: Mátrix Közhasznú Alapítvány

Előző sztori

Mindenkinek sok pénz eshet le – Százezrekhez lehet majd hozzájutni

Következő sztori

Lótrágya miatt ugrott egymásnak Rákay Philip és a Momentum: volt “hülyegyerekezés” is!