Holnaptól 10-15 fokkal lesz hűvösebb

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogy beszámoltunk róla, ma még az extrém hőség dominál, de holnaptól betör a hidegfront. Mostanra azonban már azt is tudjuk, hogy a heves zivatarokat mellett 10-15 fokos lehűlés vár ránk. Legalábbis az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi médiában megjelent bejegyzése erre enged következtetni.

A bejegyzés szerint a megerősödő, olykor viharossá fokozódó, északnyugatira forduló széllel egyre hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Az éjszaka még nem hozza meg a felfrissülést mindenhova, azonban kedden napközben már jóval “visszafogottabbak lesznek a csúcsértékek”, és úgy néz ki, hogy pár napig marad a mérséklet idő. Ugyanakkor megjegyezték: később ismét melegedés lesz, de még kérdéses, hogy visszatér-e a hőség.

A tartós hőség miatt Müller Cecília országos tisztifőorvos szombattól hétfő éjfélig rendelte el másodfokú intézkedését, a hőségriasztást. Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábban azt közölte: hétfőn tetőzik a hőség. Várhatóan este viharos széllel, heves zivatarokkal érkezik a hidegfront. Zivatarveszély miatt az ország nagy részén figyelmeztetések vannak érvényben. Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Veszprém megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

via MTI

Előző sztori

Kecskés Ákos góllal mutatkozott be új csapatában – videó!

Következő sztori

Már egy évtizede szerepel eredményesen az SZTE egy sanghaji felsőoktatási ranglistán