Meteor

Holnaptól 10-15 fokkal lesz hűvösebb

Holnaptól 10-15 fokkal lesz hűvösebb

2021. augusztus 16., hétfő
Holnaptól 10-15 fokkal lesz hűvösebb

Ahogy beszámoltunk róla, ma még az extrém hőség dominál, de holnaptól betör a hidegfront. Mostanra azonban már azt is tudjuk, hogy a heves zivatarokat mellett 10-15 fokos lehűlés vár ránk. Legalábbis az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi médiában megjelent bejegyzése erre enged következtetni.

A bejegyzés szerint a megerősödő, olykor viharossá fokozódó, északnyugatira forduló széllel egyre hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Az éjszaka még nem hozza meg a felfrissülést mindenhova, azonban kedden napközben már jóval "visszafogottabbak lesznek a csúcsértékek", és úgy néz ki, hogy pár napig marad a mérséklet idő. Ugyanakkor megjegyezték: később ismét melegedés lesz, de még kérdéses, hogy visszatér-e a hőség.

A tartós hőség miatt Müller Cecília országos tisztifőorvos szombattól hétfő éjfélig rendelte el másodfokú intézkedését, a hőségriasztást. Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábban azt közölte: hétfőn tetőzik a hőség. Várhatóan este viharos széllel, heves zivatarokkal érkezik a hidegfront. Zivatarveszély miatt az ország nagy részén figyelmeztetések vannak érvényben. Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Veszprém megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

via MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.