Közérdekű

Hétfőtől javul a helyzet a Híd utca környékén, de továbbra is marad a közlekedési káosz

Hétfőtől javul a helyzet a Híd utca környékén, de továbbra is marad a közlekedési káosz

2021. augusztus 18., szerda
Hétfőtől javul a helyzet a Híd utca környékén, de továbbra is marad a közlekedési káosz

Augusztus 23-án újabb forgalmi változások lépnek érvénybe az Oskola és a Híd utca, illetve a Stefánia felújítása miatt. Hétfőn üzemkezdettől tervezetten szeptember 19-ig tovább módosulnak a forgalmi változások: terv szerint halad ugyanis a vízvezeték-rekonstrukció és a részleges útburkolat építés a Stefánián, a Belvárosi híd szegedi hídfőjében, valamint a Roosevelt tér Híd utca és Victor Hugó utca közötti részén. Korlátozzák a gyalogosok, az autósok és a kerékpárosok közlekedését.

A tömegközlekedést egy változás fogja érinteni, mégpedig a Széchenyi téren újra helyre áll a korábbi forgalmi rend a buszoknak, troliknak: ismét az eredeti útvonalukon járnak majd. Ezzel összhangban megszűnik a Széchenyi téri ideiglenes megállóhely.

Újra használható lesz a Belvárosi híd mindkét irányból

Újszeged felől is újra járható lesz autóval a Belvárosi híd, korlátozásokkal: a hídfőben a munkálatok miatt egy-egy sávra szűkül a forgalom, a két irányba váltakozva lehet haladni majd jelzőlámpa irányítása mellett. Az Újszegedről érkezők a Híd utca felé egyenesen és jobbra is mehetnek.

Ezzel összhangban az Újszegedről érkező kerékpárosok a szegedi hídfőig az eredeti helyükön, a magasított kerékpárúton közlekedhetnek, a hídfőben pedig átmenetileg be kell csatlakozniuk az autósávba.

Szeged irányából az autósok átmenetileg a Deák Ferenc utca felől hajthatnak fel a hídra, a posta elől balra továbbra sem kanyarodhatnak ki.

Felszabadul a Stefánia egy része, a Roosevelt térnél továbbra is kerülni kell majd

A Stefánia a Vörösmarty utca és a Vár utca között újra járható lesz; a Vörösmarty utcai (színházi) körforgalomból érkező autósok a Vár utca–Deák Ferenc utca felé jutnak ki a Híd utcára és onnan egyenesen, jobbra, vagy fel a hídra. A Roosevelt tér felől ebben az időszakban is zárva a jobbra, a hídra tartó irány, kerülni a Victor Hugo utca–Deák Ferenc utca–Híd utca–Belvárosi híd vagy a Victor Hugo utca–Kelemen utca irányban lehet.

A kerékpárosok ebben az időszakban Újszeged felé változatlanul csak járművüket tolva, gyalogosan mehetnek fel a hídra, vagy az úttesten, a többi közlekedővel együtt. A gyalogosok a Belvárosi híd Roosevelt téri oldalán mehetnek mindkét irányban; a járdaszegély építése miatt a hidat megközelíteni a Roosevelt téri lépcsőn lehet.

Az Oskola utcán változatlan marad a helyzet

Az Oskola utca továbbra is zárva a Somogyi utca és a Roosevelt tér (Palánk Cukrászda) között. Az Oroszlán utca csak az építési forgalom számára elérhető, a Somogyi utca és a Victor Hugo utca átjárható. Az Oroszlán utca–Nádor utca–Bajza utca közötti rész csak a Deák Ferenc utca felől megközelíthető.

Az Oskola utca lezárt részére tehát kizárólag az építési forgalom és a szemétszállító járművek hajthatnak be, a szolgáltatást az eddig megszokott formában végzik. Parkolni is tilos ezen a szakaszon.

Az áruszállítás a környező közterületeken – Somogyi utca, Victor Hugo utca, Roosevelt tér – kijelölt rakodóhelyekről kézikocsival oldható meg; az Oskola utcai árumozgatáshoz a kivitelező alkalmas felületet biztosít. A gyalogosok az Oskola utca Belváros felőli járdáját használhatják. Kerékpárosok csak gyalogosként, a kerékpárt tolva mehetnek be az elzárt területre. Az üzletek gyalogosan mindkét oldalon megközelíthetőek.

Kiemelt kép: megujul.szeged.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.