Sport

Hatalmas úszással ezüstérmes lett Rasovszky Kristóf az olimpián

Hatalmas úszással ezüstérmes lett Rasovszky Kristóf az olimpián

2021. augusztus 5., csütörtök
Hatalmas úszással ezüstérmes lett Rasovszky Kristóf az olimpián

Ahogy tegnap a női versenyen –ahol a szegedi Olasz Anna a negyedik helyen ért célba–, úgy csütörtökön a férfiak is messze nem ideális, közel 30 fokos vízbe ugrottak a 10 kilométeres táv teljesítésére.

A szám magyar indulója, Rasovszky Kristóf már a verseny elején az élmezőnyben úszott, féltávnál vezette is a mezőnyt. Az utolsó másfél kilométerre a végül győztes világbajnoki címvédő, a versenyben legtöbbet élen úszó Florian Wellbrock elszakadt a 24 éves veszprémi úszótól, aki magabiztosan tartotta a második helyet. A hajrában az olasz Gregorio Paltrinierit ugyan veszélyesen közel úszott Rasovszky Kristófhoz, de a magyar úszó különösebb izgalom nélkül ezüstérmes helyen csapott a célba.

Ebben a szakágban, a férfiaknál Magyarország első olimpiai érmét nyerte Rasovszky Kristóf, 2012-ben Risztov Éva londoni diadalát követően pedig a második hosszútávúszó éremnek örülhetünk.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Rasovszky a magyar olimpiai csapat 13. érmét szerezte meg a japán fővárosban, négy arany és három bronz mellett ez a hatodik ezüst.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.