Sport

Fusson vagy tekerjen a hétvégén a szegedi Gyermekklinikáért!

Fusson vagy tekerjen a hétvégén a szegedi Gyermekklinikáért!

2021. augusztus 31., kedd
Fusson vagy tekerjen a hétvégén a szegedi Gyermekklinikáért!

Az idei már a negyedik alkalom lesz, hogy megszervezik a Kétlábon vagy Kétkeréken a Gyerekklinikáért névre hallgató, jótékonysági futó- és bicikliversenyt. A nevezési díjakból befolyt teljes összeget a szegedi Gyermekklinika fogja megkapni, amiből évről-évre hasznos és hiánypótló berendezések kerülnek beszerzésre - ezúttal egy laparoszkópra szeretnék összegyűjteni a pénzt.

Az eseményt, amely szeptember 4-én lesz, Jakab Guszti szervezi Dr. Vizi Andrással, a “Fuss a szegedi Gyermeksebésztért” kezdeményezés alapítójával valamint a Gyermeksebészettel és annak osztályvezetőjével, Dr. Kovács Tamással. Az eseményen azok is részt vehetnek, akik nem szeretnének sportolni, ugyanakkor szeretnének hozzájárulni az új eszköz beszerzéséhez. Az egyéni jegyek 1 000, a családi jegyek 1 500 forintba fognak kerülni, de

aki úgy érzi, és megteheti, ennél több pénzzel is támogathatja a kezdeményezést, a cégeknek pedig bármekkora összeget el tudnak számolni adományként.

Nekik színes programokkal készülnek a Partfürdőn, ahol a verseny rajtja és egyben célja is található. A Garden Stégnél Dj. Sunny lesz a hangulatfelelős, a gyerekeknek lesz arcfestés, buborékfújás és lufihajtogatás is, továbbá a Helen Doron nyelviskola csillámtetkókat fog készíteni a lurkóknak. Minden résztvevő egy szilikon karkötőt is kapni fog majd.

A versenyen több számban lehet indulni különböző távokon, így a sportolás szerelmesei közül mindenki megtalálhatja a neki megfelelő megmérettetést. A szervezők a jótékonysági sportnap Facebook eseményénél kiemelik, hogy mindegyik útvonalon több frissítőponttal várják majd a versenyzőket.

A Két lábon vagy két keréken a városért sportegyesület 11735005-26058632 számlaszámra várják a jótékonysági célra befolyó nevezési díjakat, melynek megtörténte után online számlát küldenek a megadott e-mail címre. Az esemény napján, szeptember negyedikén, reggel nyolc órától a Garden Stég előtt is várják majd a nevezőket, ahol készpénzzel téríthetik meg a nevezési díjat.

Távok, útvonalak, nevezési díjak

Többféle távban és versenyszámban lehet majd indulni, az viszont mindegyikben közös, hogy szombat délelőtt 10 órakor rajtolhatnak el a résztvevők a Partfürdőről.

6 kilométeres táv

  • egyéni séta - 1 000 Ft
  • egyéni futás - 1 000 Ft
  • családi séta - 1 500 Ft
  • családi futás - 1 500 Ft

12 kilométeres táv

  • egyéni futás - 1 000 Ft
  • családi futás - 1 500 Ft

26,5 kilométeres táv

  • egyéni kerékpár - 1 000 Ft
  • családi kerékpár - 1 500 Ft

Futás / sétálás útvonal (pirossal jelölve): 6 km és 12 km (2 körös)
Partfürdő – Tisza töltés – Rotary tanösvény (Maros torkolatáig) – Tisza töltés – Partfürdő
Frissítés a fordítónál és a rajt-cél zónában.

Kerékpár útvonal (sárgával jelölve): 26,5 km
Partfürdő – Tisza töltés – Malom út – Tiszasziget, Május 1. utca – Mélypont – Tiszasziget, Kossuth u. – Újszentiván – Szőreg, Szerb u. – Makai út – Szőregi út – Csanádi u. – Vedres u. – Partfürdő
Frissítés: (4db frissítő állomás) 1. és 2. gátőrház, Mélypont, Szőreg

Kiemelt kép: Kétlábon vagy Kétkeréken a Gyerekklinikáért / Facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.