Közélet

Embercsempészeket fogtak el Szegeden

Embercsempészeket fogtak el Szegeden

2021. augusztus 2., hétfő
Embercsempészeket fogtak el Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a három férfinak a letartóztatását, akik múlt hét szerda reggel kilenc illegális határátlépő csempészésében működtek közre. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyezően valamennyi gyanúsított letartóztatását elrendelte.

A megalapozott gyanú szerint július 28. napján reggel 6 óra körül vonták ellenőrzés alá az autót, amiben a gyanúsítottak egyiket utazott Szeged belterületén. A szerb rendszámú gépjármű utasterében hat, csomagtartójában pedig három illegális bevándorlót szállított.

A kocsiból előállított személyek az ország területén történő tartózkodáshoz és a belépéshez szükséges jogszabályi feltételekkel nem rendelkeztek, őket korábban embercsempészek juttatták át a zöldhatáron.

A rendőrök igazoltatták a gyanúsított társai által vezetett személygépkocsit is. A két másik szerb férfinak az volt a feladata, hogy előfutóként és figyelőként biztosítsák a migránsokat szállító személygépkocsi zavartalan közlekedését és a Nyugat-Európába történő eljutását.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta mindhárom férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsítottak és védőik a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.