Csányi Sándortól kap meghívót Fekete Győr András és Karácsony Gergely is

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

“A futball mindenkié”

– jelentette ki Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a csütörtöki magyar-angol világbajnoki selejtezőmérkőzés kapcsán.

Az MLSZ első embere a szövetség honlapján szombaton megjelent közleményében kiemelte: politikát figyelő állampolgárként időnként “szórakoztatónak, de alapvetően azért nagyon elkeserítőnek” tartja a negatív kampányra építő politikai kommunikációt, a szervezet vezetőjeként viszont mindent megtesz azért, hogy “a futball kimaradjon ezekből a politikai küzdelmekből”.

“A futball ugyanis mindenkié!

Legyen kormánypárti, ellenzéki, bizonytalan vagy bármilyen szavazó, gondoljon bármit is a világról, mindenkit szívesen látunk a mérkőzéseken.

– hangsúlyozta az elnök.

Csányi Sándor ezt követően határozottan azt kérte a politikusoktól, hogy “a magyar futballt ne használják fel politikai harcaikban”, ne próbálják megosztani a közönségüket, a magyar szurkolókat. “A magyar futballnak minden támogatásra és minden támogatóra szüksége van, pártállástól függetlenül. Talán csak azokra nincs, akik ezt nem értik meg. A válogatott mérkőzéseken minden politikust szívesen látunk a nézőtéren, bármelyik párt tagjai is legyenek” – mondta.

A végén pedig azt is hozzátette, hogy a magyar csapat következő hazai mérkőzésére személyesen hívja meg Karácsony Gergelyt és Fekete-Győr Andrást is.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes angol nemzeti együttes világsztárokkal a keretében érkezik Budapestre, ahol a telt házas Puskás Arénában este 3/4 kilenctől játszik majd a házigazda magyar együttessel szeptember 2-án.

KÉPGALÉRIA!
Előző sztori

Harmadik nap: Robbantottak Kordáék

Következő sztori

Parakólimpia: Osváth Richárd ezüstérmes tőrben