/
KÉPGALÉRIA!

Bandaháború zárja az évadot

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri műsorát egy igazi klasszikus musical-legenda premierje zárja. Leonard Bernstein West Side Story-ját láthatjuk, Alföldi Róbert rendezésében. Érdekesség, hogy a művet már 1965-ben, 4 évvel a 11 Oscar-jelölést besöprő filmadaptáció megjelenése után bemutatták a Szegedi Szabadtérin.

A Rómeó és Júlia történetéből inspirálódott, shakespeare-i történet az 1950-es évek közepén játszódik New York West Side negyedében, ahol két egymással rivalizáló banda szeretné megszerezni a környék feletti egyeduralmat. A második generációs amerikai kamaszok csapata, a Jets, és a Puerto Rico-i emigráns fiatalok, a Sharks közötti feszültség a végsőkig fokozódik. Mindennaposak az utcai összetűzések, és kitörni készül a bandaháború. A két klán vezetői találkozóra készülnek, ahol megbeszélhetik egy utolsó nagy összecsapás részleteit. A győztes mindent visz – ez a jelszó. Csakhogy a szerelem beleavatkozik az eseményekbe. A Jets egyik tagja, Tony ugyanis szemet vet a gyönyörű Mariára, kinek bátyja Bernardo, a Sharks vezére. Szerelmük – akárcsak Rómeó és Júlia történetében – tragédiába torkollik. A mű drámai témája, kifinomult zenéje, nagyszerű táncjelenetei miatt és amiatt, hogy jelentős társadalmi problémákra hívta fel a figyelmet, az amerikai musical-színház egyik sarkkövévé vált.

Az előadás főszerepeit Ágoston Kati, Kocsis Dénes, Nádasi Veronika, Brasch Bence, Medveczky Balázs, Stohl András, Bezerédi Zoltán, Borovics Tamás és Kárász Zénó alakítja.

A West Side Story musical, a ma esti bemutató után még öt alkalommal lesz megtekinthető: augusztus 14-én, 15-én és a következő hétvégén: 20-án, 21-én és 22-én.

Fotó: Sándor Judit

Előző sztori

Megint egyre több koronavírusos fertőzött van!

Frissítve!
Következő sztori

Felszámolás alatt a JATE Klub üzemeltetője, reagált az ügyvezető és az egyetem