Illegális bevándorlás

Afgánokat csempésző román férfit tartóztattak le

Afgánokat csempésző román férfit tartóztattak le

2021. augusztus 18., szerda
Afgánokat csempésző román férfit tartóztattak le

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a román férfinek a letartóztatását, aki afgán állampolgárok Ausztriába történő csempészésében működött közre - írja az Ügyészség sajtóközleményében.

A megalapozott gyanú szerint a román férfi ismeretlen megbízókkal állapodott meg abban, hogy illegális határátlépők Nyugat-Európába történő csempészésében nyújt segítséget. A megállapodásnak megfelelően a gyanúsított 2021. augusztus 16. napján az esti órákban, a szerb-magyar határtérségbe, Domaszék külterületére utazott, majd egy földes út mellett nyolc, magát afgán állampolgárnak valló személyt vett fel a gépkocsijába. Az illegális határátlépőket ugyancsak egy afgán állampolgárságú személy kísérte a határtérségből a gyanúsított gépkocsijához.

A férfi ezt követően utasaival együtt elindult, majd őt Szeged belvárosa felé közlekedve 22 óra körül a rendőrjárőr igazoltatás alá vonta. Az intézkedés során megállapították, hogy a jármű rakterében levő nyolc személy nem rendelkezik a Magyarország területére belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges jogszabályi feltételekkel. A gyanúsítottnak a megbízás szerint az illegális határátlépőket Ausztriába kellett volna szállítania.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni.

(A kiemelt képünk csak illusztráció!)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.