Afgánokat csempésző román férfit tartóztattak le

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a román férfinek a letartóztatását, aki afgán állampolgárok Ausztriába történő csempészésében működött közre – írja az Ügyészség sajtóközleményében.

A megalapozott gyanú szerint a román férfi ismeretlen megbízókkal állapodott meg abban, hogy illegális határátlépők Nyugat-Európába történő csempészésében nyújt segítséget. A megállapodásnak megfelelően a gyanúsított 2021. augusztus 16. napján az esti órákban, a szerb-magyar határtérségbe, Domaszék külterületére utazott, majd egy földes út mellett nyolc, magát afgán állampolgárnak valló személyt vett fel a gépkocsijába. Az illegális határátlépőket ugyancsak egy afgán állampolgárságú személy kísérte a határtérségből a gyanúsított gépkocsijához.

A férfi ezt követően utasaival együtt elindult, majd őt Szeged belvárosa felé közlekedve 22 óra körül a rendőrjárőr igazoltatás alá vonta. Az intézkedés során megállapították, hogy a jármű rakterében levő nyolc személy nem rendelkezik a Magyarország területére belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges jogszabályi feltételekkel. A gyanúsítottnak a megbízás szerint az illegális határátlépőket Ausztriába kellett volna szállítania.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni.

(A kiemelt képünk csak illusztráció!)

Előző sztori

Pár nap és kezdődik a Szegedi Ifjúsági Napok

Következő sztori

Koronavírus: 109 új beteg, 3 elhunyt