/

A Szabadtéri történetét bemutató kiállítás lesz látható a Klauzál téren

A fesztivál idén 90 éves jubileumot ünnepel.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

1931. június 13-án a Magyar Passió című művel indult a Szegedi Szabadtéri Játékok, mely az elmúlt 90 év alatt Magyarország legnagyobb befogadóképességű szabadtéri színházává, Közép-Európa egyik legmeghatározóbb nyári színházi fesztiváljává vált. A kilencvenéves jubileum alkalmából a REÖK munkatársai plakátkiállítással tisztelegnek a fesztivál előtt.

Kép: Facebook

90 év és 40 plakát egy helyen

Ezen a csütörtökön 17:30-kor nyílik a Klauzál téren a “Szabadtéri 90” című kültéri kiállítás, ahol 90 év mintegy 40 legmeghatározóbb plakátja látható majd. Az első, 1931-es transzparensektől a 2000-es évek reklámhirdetményeiig nem csak a fesztivál történetének egy-egy jelentőségteljes eseményét, főbb momentumait követhetik nyomon az érdeklődők, de a kiállítás az alkalmazott grafika történetének is figyelemre méltó gyűjteménye.

A megnyitó után a szervezők szeretettel várják az érdeklődőket a Szegedi Szabadtéri Játékok 90 éves jubileumi dokumentumfilmjének premier vetítésére, mely 18:15-kor kezdődik a Belvárosi Mozi Balázs Béla termében.

A vetítés regisztrációhoz kötött, a részvételi szándékot a gyakornok@szegediszabadteri.hu címen szükséges jelezni! Az eseményt ide kattintva találhatják meg a Facebookon.

via Szegedi Szabadtéri / Reök-palota sajtó

Előző sztori

Belevágott a munkába a Szedeák

Következő sztori

TRAGÉDIA: bányatóba fulladt két fiatal Magyarcsanád és Apátfalva között