A múlt hétvégén is bőven akadt dolguk a megyei katasztrófavédőknek

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szabadtéri tűzesetek, leszakadt faágak, közúti baleset: ez elmúlt két napban ezek a riasztások voltak a Csongrád-Csanád megyei katasztrófavédők terítékén. Hősies munkájuknak hála egyik esetben sem történt személyi sérülés.

Szombat délelőtt teljes terjedelmében égett egy tizenöt négyzetméteres melléképület Szentesen. A helyi és a csongrádi hivatásos tűzoltók három vízsugárral végezték az oltást, a munkálatok közben két felforrósodott gázpalackot is kivittek az épületből.

Ugyan azon a napon további két tűzeset is történt a megyénkben.

Délelőtt Mórahalmon, délután pedig Hódmezővásárhely mellett égett az aljnövényzet. A tüzet a ruzsai és a hódmezővásárhelyi hivatásos, valamint a mórahalmi önkéntes egységek oltották el. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Vasárnap lángolt minden

Egy traktor, egy bálázógép és a tarló égett vasárnap délelőtt Szatymazon, az Őszeszéki tanyáknál. A szegedi és a kisteleki hivatásos, valamint a sándorfalvi önkéntes egységek közös erővel, három vízsugárral fojtották el a lángokat. Délben is szabadtéri tűzhöz riasztották a Csongrád-Csanád megyei tűzoltókat, Algyőnél gyulladt ki a száraz aljnövényzet mintegy ötezer négyzetméteren. Négy vízsugárral oltották el a lángokat a szegedi és az algyői tűzoltók. Kora délután pedig Hódmezővásárhely külterületén, Batidán csaptak fel a lángok az avarban, a tüzet a helyi lánglovagok fékezték meg. Személyi sérülés vasárnap sem történt egyik esetben sem. 

Vasárnap reggel érkezett a lakossági bejelentés, hogy a járdára zuhant egy nagy méretű faág a szentesi Klauzál téren. A műszaki mentést a város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt elvégezték, este pedig Szegeden dőlt rá egy fa egy autóra. A szegedi egységek motoros láncfűrész segítségével távolították el a fa törzsét a járműről. Szerencsére mindenki épségben megúszta mindkét alkalommal.

A hét utolsó napján, este pedig árokba borult egy utánfutó az M5-ös autópályán, a Budapest felé tartó pályatesten. A szegedi tűzoltók áramtalanították a járművet, személyi sérülés nem történt. 

via Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kiemelt képünk illusztráció!

Előző sztori

Megtört a negatív tendencia, egyre többen mennek vért adni

Következő sztori

Engedély nélkül használta a traktort, halálos balesetet okozott