Közélet

A múlt hétvégén is bőven akadt dolguk a megyei katasztrófavédőknek

A múlt hétvégén is bőven akadt dolguk a megyei katasztrófavédőknek

2021. augusztus 16., hétfő
A múlt hétvégén is bőven akadt dolguk a megyei katasztrófavédőknek

Szabadtéri tűzesetek, leszakadt faágak, közúti baleset: ez elmúlt két napban ezek a riasztások voltak a Csongrád-Csanád megyei katasztrófavédők terítékén. Hősies munkájuknak hála egyik esetben sem történt személyi sérülés.

Szombat délelőtt teljes terjedelmében égett egy tizenöt négyzetméteres melléképület Szentesen. A helyi és a csongrádi hivatásos tűzoltók három vízsugárral végezték az oltást, a munkálatok közben két felforrósodott gázpalackot is kivittek az épületből.

Ugyan azon a napon további két tűzeset is történt a megyénkben.

Délelőtt Mórahalmon, délután pedig Hódmezővásárhely mellett égett az aljnövényzet. A tüzet a ruzsai és a hódmezővásárhelyi hivatásos, valamint a mórahalmi önkéntes egységek oltották el. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Vasárnap lángolt minden

Egy traktor, egy bálázógép és a tarló égett vasárnap délelőtt Szatymazon, az Őszeszéki tanyáknál. A szegedi és a kisteleki hivatásos, valamint a sándorfalvi önkéntes egységek közös erővel, három vízsugárral fojtották el a lángokat. Délben is szabadtéri tűzhöz riasztották a Csongrád-Csanád megyei tűzoltókat, Algyőnél gyulladt ki a száraz aljnövényzet mintegy ötezer négyzetméteren. Négy vízsugárral oltották el a lángokat a szegedi és az algyői tűzoltók. Kora délután pedig Hódmezővásárhely külterületén, Batidán csaptak fel a lángok az avarban, a tüzet a helyi lánglovagok fékezték meg. Személyi sérülés vasárnap sem történt egyik esetben sem. 

Vasárnap reggel érkezett a lakossági bejelentés, hogy a járdára zuhant egy nagy méretű faág a szentesi Klauzál téren. A műszaki mentést a város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt elvégezték, este pedig Szegeden dőlt rá egy fa egy autóra. A szegedi egységek motoros láncfűrész segítségével távolították el a fa törzsét a járműről. Szerencsére mindenki épségben megúszta mindkét alkalommal.

A hét utolsó napján, este pedig árokba borult egy utánfutó az M5-ös autópályán, a Budapest felé tartó pályatesten. A szegedi tűzoltók áramtalanították a járművet, személyi sérülés nem történt. 

via Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kiemelt képünk illusztráció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.