Közlekedés

A ceglédi felújítások miatt a szegedi InterCity menetrendje is változik

A ceglédi felújítások miatt a szegedi InterCity menetrendje is változik

2021. augusztus 19., csütörtök
A ceglédi felújítások miatt a szegedi InterCity menetrendje is változik

Módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon augusztus 30-tól október 30-ig Üllő és Monor között a vonal felújítási munkálatainak folytatása miatt - közölte a MÁV csütörtökön az MTI-vel és a honlapján. Az elővárosi és a távolsági vonatok menetideje többek között a ceglédi és a szegedi vonalakon is jelentősen módosul.

A második ütem munkálatai Üllő és Monor között augusztus 30-tól október 30-ig tartanak, ez idő alatt felváltva dolgoznak a két vágányon, így a kivitelezés ideje alatt az érintett állomások között egy vágánnyal kevesebb áll a vonatok rendelkezésére. Egyes vonatok eltérő megállási renddel közlekednek, valamint rész-, illetve teljes útvonalon kimaradnak. Néhány vonat kivételével a vonatok a Nyugati pályaudvarról korábban indulnak, illetve oda később érkeznek.

A szegedi InterCity vonatok a Nyugati pályaudvarról 5 perccel korábban indulnak, Szegedről körülbelül 5 perccel később érkeznek meg a fővárosba. Az IC 700-as számú Kárász InterCity  vonat Szegedre 10 perccel korábban, 5:43-kor indul a Nyugati pályaudvarról. Ez az IC megáll Kőbánya alsón és Monoron is. Monoron átszállás biztosított a 6:28-kor Ceglédre induló 2812-es számú S50-es jelzésű személyvonatra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.