A 12 éven felüli kiskorúak és a harmadik oltást igénylők körében is folyamatos az oltás

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Folyamatos a 12-18 éves korosztály oltása és a harmadik vakcinák beadása Csongrád-Csanád megyében. Vannak, akik úgy gondolják, hogy az iskolakezdés robbanthatja be a járvány negyedik hullámát Magyarországon, épp ezért rendkívül fontos, hogy minél többen be legyenek oltva.

Továbbra is fogadják a 12 éven felülieket az oltóhelyek

Egész nyáron fogadják az oltóhelyek a fiatalokat, így továbbra is folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyermekek oltására. Így nem kell megvárni a tanév kezdetét, amikor az iskolákban is lesz lehetőség az oltás felvételére. Ennek köszönhetően a magyar iskolákban nagyobb biztonságban kezdődhet meg az oktatás.

Kétszázezerhez közelít a beoltott fiatalkorúak száma

Magyarország az elsők között tette lehetővé a 12 év feletti gyermekek oltását, ennek köszönhetően már 200 ezer 12-18 év közötti diákot regisztráltak oltásra és 82 százalékuk már fel is vette azt. Szintén Európában elsőként tette elérhetővé Magyarország a harmadik oltások felvételét, amelyet a szakemberek elsősorban az idősebb korosztály és a legyengült immunrendszerű betegeknek, illetve krónikus betegségben szenvedők számára ajánlanak.

A harmadik oltás révén megerősíthető az immunrendszer az új, agresszívan fertőző vírusmutánsokkal szemben is.

Aki elmúlt 18 éves, és második oltását már legalább négy hónapja megkapta, a harmadik oltást a háziorvosoknál is kérheti, illetve a megyei oltópontokra is foglalhat időpontot a www.eeszt.gov.hu oldalon.

A szakértők szerint a harmadik oltás beadásának nincs semmilyen egészségügyi kockázata.

Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálat

Előző sztori

Megújult a Dáni utcai idősklub

Következő sztori

Mégsem lesznek idén napvitorlák a Kárász utcán