Közélet

A magyarok 42 százaléka szexuális propagandát lát az LMBTQ szervezetek tevékenységében - írja a Publicus Research

A magyarok 42 százaléka szexuális propagandát lát az LMBTQ szervezetek tevékenységében - írja a Publicus Research

2021. augusztus 9., hétfő
A magyarok 42 százaléka szexuális propagandát lát az LMBTQ szervezetek tevékenységében - írja a Publicus Research

Egy július végén megjelent kutatásból kiderül, amelyet a Publicus végezett el, hogy a magyarok nagy része nem engedélyezné a Pride-ot, de arról is megkérdezték az embereket, hogy részt vennének-e a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos népszavazáson - a FIDESZ szavazók 71 százaléka igennel felelt, az ellenzékiekből csupán 27 százalék menne el a referendumra. De további érdekes dolgokat is tartalmaz a tanulmány.

A kutatást egyébként a Népszava megbízásából készítette el a Publicus Research, amelynek eredményei többé-kevésbé előre borítékolhatóak voltak. A feltett kérdések a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos népszavazással és az LMBTQ közösséggel foglalkoztak. Ide kattintva elolvashatja teljes egészében a Publicus anyagát.

Szexuális propaganda?

A kutatás szerint a magyarok több, mint fele szerint a homoszexualitás az ilyen tartalmakkal való találkozástól alakul ki. Az összes megkérdezett 42 százaléka pedig egyetért azzal, hogy az LMBTQ szervezetek az iskolákban és óvodákban népszerűsítik a többségitől eltérő szexuális orientációt, propagandát végeznek.

Érdekes tény, hogy a FIDESZ szavazóiból 75 százaléknyi ember hallott a pedofil törvénnyel kapcsolatos népszavazási kezdeményezésről, míg ez hányad az ellenzékiek körében jóval magasabb, 90 százalékos.

Hasonló arányok születtek a népszavazással kapcsolatban arról, hogy az emberek szerint valóban a gyermekvédelemről szól-e a népszavazás: a FIDESZ szavazók 55 százaléka egyetért ezzel, az ellenzék 87 százaléka azonban úgy gondolja, hogy csupán egy politikai akcióról van szó, ami a választási kampány része.

Továbbá még arra is választ adtak, hogy hányan mennének el a referendumra. Az ellenzéki szavazók jó része kihagyná, 27 százalékuk azonban elmenne rá. Nagyjából fordított arányban alakult a FIDESZesek hajlandósága is, hiszen tőlük 73 százalék venne részt a szavazáson.

Forrás: Népszava, Publicus / Kiemelt kép: PestiSrácok

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.