Vízbe dobták a lopott biciklit

A fiatalkorú elkövetők több, mint fél tucat kerékpárt loptak el

Több mint féltucat kerékpárt lopott el három szegedi fiatal a Tisza-parti városban. Bár megpróbálták elrejteni a zsákmányt, a rendőrök végül megtalálták a tolvajokat és a bicikliket is.

A Szegedi Rendőrkapitányságra július 15-én este érkezett bejelentés arról, hogy a Hajlat utcából eltulajdonítottak, egy ott lezárt, mintegy százezer forint értékű kerékpárt. A körzeti megbízottak és a nyomozók rövid időn belül egy háromfős, fiatalokból verbuválódott csoport azonosítottak, akik a bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók.

A rendőrök a bejelentést követő 24 órán belül elfogták a 16 éves T. Leventét, a 15 éves Cs. K. Csabát, továbbá azonosították 13 éves társukat is.


A nyomozók a feltételezett elkövetőket gyanúsítottként kihallgatták, amelynek során a fiatalok összesen hét kerékpár eltulajdonítását ismerték el, melyet egyetlen éjszaka loptak el. Emellett megmutatták azon szegedi helyszíneket ahová a lopott kerékpárokat elrejtették.

Pihent bicikli panelház bejáratánál, bokrok közt a belvárosban, ártéri erdőben, de volt egy a Tiszában is.


A bicikliket az egyenruhások lefoglalták és az egyik sértettnek már vissza is adták, a gyanúsítottakkal szemben pedig kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett miatt indult eljárás.

police.hu

Előző sztori

A fiatalok SZJA-mentességéről, modellváltásról és felesleges tantárgyakról is szó volt a Mosoris beszélgetős estjén

Következő sztori

Az első nyári hónapban 630 ezren utaztak vonattal a Balatonhoz