Visszalépett a versenyzésből sérülése miatt a szegedi olimpikon, Sárosi Laura

A vasárnapi, világelső elleni meccsén sérült le

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tollaslabdázó Sárosi Laura keddi találkozója előtt visszalépett a tokiói olimpiától, mivel vasárnapi mérkőzésén részleges Achilles-ín-szakadást szenvedett.

A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint Sárosit a korábbi világelső thaiföldi Ratchanok Intanon elleni 2-0-s vereség során a sérülése még nem akadályozta játék közben. Azt azonban már nem teszi lehetővé, hogy folytassa további szereplését a riói olimpikon Sárosi, ezért a malajziai Soniia Cheah elleni magyar idő szerinti 7.00-kor vívandó mérkőzés előtt kénytelen volt visszalépni a további versenyzéstől.

Sárosi azt nyilatkozta, hogy már a találkozó után bicegve érkezett vissza az olimpiai faluba, másnap reggelre pedig vérömleny keletkezett a sarkánál. A hétfői vizsgálatok kimutatták az Achilles alsó részén a részleges beszakadást, és bár az orvosi stáb mindent megtett, nem javasolták a pályára lépést.

A bal lábammal lábujjhegyre sem tudok emelkedni, így nem tudnék ugrani sem, emiatt összeszorított foggal sem tudnék játszani

– hangsúlyozta Sárosi, aki kedden reggel kapta meg a végső diagnózist, amely miatt visszalépett.

Csalódott vagyok. Egy sérülés sosem jön jókor, de most végképp nem. Ugyanakkor örülök, hogy egy meccset tudtam legalább játszani. Ebben az olimpiában az út volt, ami fontos volt, és azt élveztem. Ezt a sérülést majd később fogom tudni feldolgozni.

– fejtette ki Sárosi, aki három-négy hét pihenő után kezdheti meg a gyógytornát.

via MTI

Előző sztori

Leváltották az adóhatóság dél-alföldi vezetőjét!

Következő sztori

Bragmayer Zsanett 12. helyen végzett női triatlonban, Kovács Zsófia kiesett