Ukrán embercsempészt tartóztattak le Makón

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Makói Járási Ügyészség indítványozta annak az ukrán férfinek a letartóztatását, aki múlt héten kilenc külföldit próbált Magyarországon keresztül Nyugat-Európába csempészni.

A szerbiai Zomborban lévő táborból az ismeretlen kilétű elkövető előbb a szerb-román államhatáron, majd Romániából Ferencszállásnál vezetett át szabálytalanul Magyarországra kilenc személyt. Előzetes megállapodás alapján a gyanúsított 2021. július 2-án, a délutáni órákra ide hajtott egy kishaszongépjárművel, amelybe beszállította az illegális határátlépőket. Velük az országon keresztül Nyugat-Európa irányába indult, azonban a járművet a rendőrség munkatársai Makó külterületén megállították. A rendőri intézkedés során a raktérből 8 fő, magát szír, és 1 fő, magát palesztin állampolgárnak valló személy került elő, akik Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés-elrejtőzés valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt az embercsempész letartóztatásának elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a tegnapi napon, az ügyészi indítvánnyal egyezően, egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. Végzését az ügyészség tudomásul vette, míg az ellen a védelem fellebbezett, így az nem vált véglegessé.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Előző sztori

A németeknél díjnyertes a Pick szalámi

Következő sztori

Szabadtéri tűzesetek és halálos baleset – a Csongrád-Csanád megyei tűzoltók 24 órája