Szándékosan időzítheti az iskolakezdésre a Stefánia feltúrását a városvezetés

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Nagyobb uniós kártérítési összeg reményében.

Június közepén vette kezdetét az a hatalmas beruházás, amely részeként teljesen átalakul az Oskola utca és a Stefánia. A tervek szerint a rekonstrukció egy évig tart majd, fókuszában a kerékpárosok biztonságának növelése és a Szeged-Újszeged közötti forgalom gyorsítása áll, de most leginkább háborús állapotok idéz a város egyik legforgalmasabb csomópontja. A munkálatok jelenleg az Oskola utcán folynak, a Stefánián kora ősszel jelennek meg a munkagépek.

Ügyeskedés a pénzekkel

Német Ferenc, fideszes önkormányzati képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy az uniós forrásokban szerepel egy bizonyos kártérítési igény, amit abban az esetben is le lehet hívni, hogyha az építkezés során a környező üzletek forgalma megcsappan. A politikus úgy tudja, a tömegközlekedési forgalom kiesésére is kártérítési igényt formálhat a város.

– Ha nyáron túrják fel a csomópontot, akkor alacsonyabb a kártérítési összeg, mint ősszel, az iskolakezdéskor, hiszen akkor nagyobb a trolibuszforgalom.

Ősztől hétköznaponként napi 375 ezer forintot hívhat le a város, míg, ha nyáron, a holtszezonban túrnák fel az utat, akkor naponta 200 ezer forintra pályázhatna a városvezetés. Ráadásul a kieső járatokat pótlóbuszokkal helyettesítik, amelyek üzemeltetése lényegesen kevesebbe kerül, mint a kötöttpályás járműveké

– magyarázta a politikus.

Iskolakezdésre lesz teljes a káosz

A képviselő hangsúlyozta, ezzel a húzással pár száz millióért cserébe pont az iskolakezdésre bénítja meg a Szeged legforgalmasabb csomópontját a baloldali városvezetés. – Értem én, hogy így próbálnak plusz pénzhez jutni, de ennek a szegediek isszák meg a levét, hiszen képtelenség lesz a Belvárosi híd környékén közlekedni – fogalmazott.

Mennyi jut a vállalkozóknak?

–A szokásos hóeleji fogadóóránkon több, Oskolai utcai vállalkozó is arról panaszkodott, hogy nem tudnak kinyitni az építési munkálatok miatt. Nem értik, miért nem a karanténidőszakban végezték el a beruházást, amikor alapból zárva volt minden. Feltehetően a választásokra időzítik a látványberuházás befejezését. Nagy kérdés, hogy az Oskola utcai vállalkozók mennyit látnak az előbb említett kártérítési összegből – zárta gondolatait Német Ferenc.

Előző sztori

Bonyolódik a Toroczkai László kontra Facebook per

Következő sztori

Marihuánával kerskedett egy férfi Szentesen