Stabilak a járványadatok a hétvégéről

Szegeden és a környéken mindössze négy új fertőzöttet regisztráltak

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egész világ a delta-variánssal küzd, vagy épp próbálja megelőzni annak berobbanását. Magyarországon a járványadatok továbbra sem mutatnak emelkedést, a nagyfokú átoltottsági aránynak köszönhetően a lakosság többsége biztonságban van.

A beoltottak száma 5 569 099 fő, közülük 5 293 132-en már a második oltását is megkapták. 139 új fertőzöttet igazoltak a hétvégén és összesen ketten hunytak el, így az elhunytak száma 30 017 fő. Folyamatosan gyógyulnak fel a betegek a vírusfertőzésből, jelenleg 743 245-en győzték le a vírust, az aktív fertőzöttek száma pedig 35 602 főre csökkent. 76 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük már csak 11-en vannak lélegeztetőgépen.

Magyarország a teljes átoltottságot tekintve második az Európai Unióban, így járványügyi szempontból hazánk továbbra is az egyik legbiztonságosabb ország. 

Azonban ne feledjük, hogy egy esetleges negyedik hullámban potenciális veszélyben vannak az oltatlanok, ezért fontos, hogy önmagunk és környezetünk érdekében adassuk be valamelyik vakcinát, ha erre még nem került sor. A nyári időszakban visszaszorul a járvány, de aki utazni vágyik, fokozottan ügyeljen egészségére. A legtanácsosabb, ha idén külföldi nyaralást nem tervezünk: belföldön is rengeteg csodás tájat és érdekes látnivalót tudunk felfedezni, amivel nem csak hazánkat ismerjük meg jobban, de a magyar gazdaságot is támogatjuk.

koronavirus.gov.hu

Előző sztori

Továbbra is él a veszélyjelzés a viharok miatt

Következő sztori

Rádió 88 SZIN-es születésnap a Bagossy Brothers Companyvel!