Rátámadt egy nőre és annak gyerekeire, majd csomagolással együtt megette a náluk lévő sütit

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal az izraeli-amerikai kettős állampolgárságú egyetemi hallgatóval szemben, aki tavaly nyáron teljesen indokolatlanul rátámadt egy nőre és a vele levő két gyermekre Szegeden. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

A szürreális eset 2020. július 21-én a késő délutáni órákban történt. Az egyik szegedi útkereszteződésben egy férfi ordibált angolul, amikor egy nő a vele levő két kiskorú gyermekkel elhaladt mellette. A férfi ekkor a sértettre támadt, elkapta a karját, amit meg is markolt.

A gyerekek után szaladt

A kicsik azonnal megijedtek és futni kezdtek a beszámíthatatlan és agresszív férfi viselkedésű férfitól, azonban a nőt elengedve az utánuk futott. A gyerekeknek sikerült meglépniük vádlott elől, majd ezt követően a férfi angolul kiabálva ismételten a sértettre támadt és rángatta a karját.

A támadás során a vádlott kikapta a sértett kezében levő süteményeket és azt papírral együtt a szájába tömte, nagyrészüket a csomagolással együtt meg is ette.

Ennek hatására azonban a vádlott öklendezni kezdett, lefeküdt a földre, melyet kihasználva a sértett elfutott és telefonon a rendőrséget hívta.

Köpeny nélküli hős

A vádlott ezek után megpróbált a sértett után futni, azonban egy közelben lakó férfinak sikerült őt lefognia. Az összefüggéstelenül, angol nyelven kiabáló, dezorientált vádlott még megpróbálta az őt visszatartó férfit is bántalmazni, azonban egy jól kivitelezett önvédelmi fogással a földre vitte és a rendőrség kiérkezéséig ott is tartotta a támadót.

A sértettek közül a nőnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek a támadás következtében, míg az őt megmentő férfi épségben megúszta az incidenst.

A vádlott előállítását követően végzett orvosi vizsgálat megállapította, hogy röviddel azt megelőzően kannabisz tartalmú kábítószert fogyasztott és a házkutatás során a házilag sodort cigarettacsikket is lefoglalták a rendőrök. A járási ügyészség a férfit most garázdaság és kábítószer birtoklásának vétségével vádolja.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Előző sztori

Kétéves gyermeket mentettek meg a szegedi tűzoltók

Következő sztori

Hatalmas a sor Röszkénél, több órásra nőtt a várakozási idő