Kultúra

Puskás Ferenc unokája és dédunokája a Szabadtérin

Puskás Ferenc unokája és dédunokája a Szabadtérin

2021. július 17., szombat
Puskás Ferenc unokája és dédunokája a Szabadtérin

Bár a Puskás, a musical bemutatóját megtartották tavaly augusztusban, a járványhelyzet miatt nem lehetek jelen a premieren Puskás Ferenc spanyolországi hozzátartozói. A darabról nagyon sokat hallottak, de először a Szegedi Szabadtérin nézi meg a musicalt Reka Damborena Puska-Öcsi bácsi unokája.

A szegedi bemutató előtt találkoztak a szereplőkkel, így Veréb Tamással is, aki Puskás Ferencet alakítja, Szente Vajk rendező pedig megmutatta nekik a díszletet és mesélt az előadás kulisszatitkairól is.

- Nagyon megtisztelő, hogy meghívtak bennünket, és az is, hogy még mindig ennyien szeretik és emlékeznek nagyapámra. Izgalommal ülünk majd a nézőtéren és nagyon kíváncsian várjuk a bemutatót- mondta Reka Damborena Puskás Ferenc unokája.

A repülőtérről Szeged felé autózva Szöllősi György a magyar futball és a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete a musical zenei anyagát is megmutatta nekik. - Szinte táncoltunk a kocsiban! Nagyon tetszett a ritmusa és a dallamvilága, nekem egyes részei a legszebb Walt Disney filmzenéket idézték-mesélte mosolyogva Ane de Juan Damborena Öcsi bácsi dédunokája.

A leghíresebb magyar hozzátartozói külön kiemelték, hogy rendkívül jó érzés nekik, hogy nem csak Madridban, de Magyarországon is ápolják és őrzik Puskás Ferenc emlékét. -Igazi hősként tekintenek rá, ami nagyon megtisztelő-jegyezték meg. Majd nem kis meglepetésre még azt is elárulták, hogy Szeged nem teljesen ismeretlen nekik, a város egyik „hírességét”, a paprikát már kóstolták, sőt a csípőset kimondottan kedvelik is.

Bozsik József fia is szerepel a szegedi bemutatón

Nem csak a Puskás-rokonok látogatása miatt különleges a musical szegedi bemutatója. A darab szegedi előadásain az angol intéző szerepét, Bozsik József fia, Bozsik Péter személyesíti meg. – Az elmondások alapján azt gondolom, hogy nagyon élethűen megmutatta a kor jellemzőit. Remekül sikerült megtalálni a karaktereket, visszaadják az eredeti személyek karakterét. Egy kicsit furcsa is volt nézni az előadást, Fehér Tibor sötét haja és az arcvonása is hasonlít édesapáméra, érdekes volt az érzés, hogy apámat látom a színpadon. Megtisztelő, hogy egy rövid szerep erejéig játszhatok is ebben a rendkívüli előadásban-mondta Bozsik Péter a bemutató előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.