Orbán Viktor: „Megtaláltam az “elveszett” sajtószabadságot”

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A héten került fel először európai vezető Orbán Viktor személyében a Riporterek Határok Nélkül (RSF) szervezet listájára, amin 37 olyan állam- és kormányfő szerepel, akik az RSF szerint „különösen drasztikus módon testesítik meg a sajtószabadság kíméletlen elnyomását”. Erre reagálva tett közzé ma egy videót közösségi oldalán a miniszterelnök.

A szervezet úgy gondolja, hogy amióta 2010-ben Orbán hatalomra került a Fidesszel, fokozatosan leépíti és ellenőrzése alá vonja a médiát. A miniszterelnök azonban személyesen indult útnak ma reggel, hogy egy újságosbódénál bebizonyítsa az ellenkezőjét. A lapok között válogatva számos olyan sajtóorgánumra lel, amiben a kormányt vagy kritizálják, a nem kormánypárti média széles választéka elérhető.

Kovács Zoltán, a kormány nemzetközi szóvivője már egy velősebb bejegyzéssel reagált az ügyre. Mint írja, a

Riporterek Határok Nélkül állítása szerint Orbán Viktor cenzúrát épített ki Magyarországon – valójában viszont a baloldali-liberális gondolatrendőrség cenzúrázza a nekik ellentmondó hangokat.

Előző sztori

Vizet osztanak a nagyobb pályaudvarokon, állomásokon

Következő sztori

Nem a Vadasparkból szökött meg a hétvégén üldözött emu