/

Nemzetközi tudományos diákolimpián remekeltek magyar diákok, köztük egy szegedi lány is

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eben a hónapban három nemzetközi tudományos diákolimpián értek el kiváló eredményeket magyar tanulók, derül ki a Tudományos Olimpikonok Facebook posztjaiból. Mi, szegediek is büszkék lehetünk, hiszen Kóta Kata a Radnóti gimiből ezüstérmet szerzett biológiából.

De a többi számban is hasonló sikereket értek el a magyar diákok. A nemzetközi fizika diákolimpián Kovács Csaba Balázs, a hatvani Bajza József középiskola 11. évfolyamos tanulója első, Bokor Endre (budapesti Fazekas Mihály gimnázium), Bonifert Balázs (Baár-Madas Református Gimnázium) második, Varga Vázsony és Tóth Ábel Levente (budapesti Fazekas Mihály gimnázium) pedig harmadik helyezést értek el.

Indultak még továbbá a nemzetközi matematikai diákolimpián is az országból, az ő eredményeik a következőképpen alakultak: Várkonyi Zsombor ezüstérmes, Füredi Erik, Kovács Tamás, Szabó György Kornél, Fleiner Zsigmond és Velich Zoé Nóra pedig bronzérmes lett; mindannyian a budapesti Fazekas Mihály gimnázium tanulói.

Kiemelt kép: Tudományos Olimpikonok Facebook

MTI

Előző sztori

Milák fantasztikus-ezüstérem 100 méter pillangón

Következő sztori

Ne menjen Röszke felé – ismét feltorlódott a sor a határnál