Balhé

Nem csak a határátkelők, de rendőrök is észrevették a teherautót

Nem csak a határátkelők, de rendőrök is észrevették a teherautót

2021. július 9., péntek
Nem csak a határátkelők, de rendőrök is észrevették a teherautót

A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a török férfinak a letartóztatását, akit a héten embercsempészésen értek tetten - írja sajtóközleményében a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított Romániában tehergépkocsijába felvett két külföldit, akik Szíriából korábban embercsempészek segítségével jutottak el Törökországba, majd őket onnan ismeretlen személyek kamionokkal Romániába vitték tovább. A férfi velük a nagylaki határátkelőhely közelébe hajtott, ahol őket teherautójából kiszállította, hogy a zöldhatáron meg nem engedett módon lépjék át a magyar-román határt.

A Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség munkatársai azonban kedd éjjel, hőkamerás ellenőrzés során felfigyeltek a Románia felől közelítő két személyre, akik miután Magyarországra beléptek, megbújtak egy út menti csatornában. Látható volt az is, ahogy a gyanúsított a helyszínre érkezett, és kamionjába felvette az illegális határátlépőket. A teherautót ezután röviddel a rendőrök ellenőrzés alá vonták, és a vezetőfülkéből előkerült a két, magát szír állampolgárnak valló személy, akikkel a gyanúsított Ausztria felé tartott volna.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés-elrejtőzés valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának elrendelésére. Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartandó ülésen fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.