Egészség

Koronavírus: 3 halott és 102 új fertőzött a hétvégén

Koronavírus: 3 halott és 102 új fertőzött a hétvégén

2021. július 12., hétfő
Koronavírus: 3 halott és 102 új fertőzött a hétvégén

A hétvégi összesített adatok alapján mindössze három életet követelt a vírus Magyarországon, így a járvány kezdete óta 30 007 fő hunyt el a fertőzés következtében, az igazolt fertőzöttek száma pedig 102 volt szombaton és vasárnap összességében. A beoltottak száma 5 538 557 fő, közülük 5 175 503 fő már a második oltását is megkapta. 

Már elérhető az uniós oltási igazolás az EU-n belüli utazásokhozAzoknak az állampolgároknak, akik az Európai Unión belül utazást terveznek, javasoljuk, hogy digitálisan töltsék le vagy az EESZT Lakossági portáljára belépve nyomtassák ki az uniós Covid-igazolást. Ehhez oktatófilmet is találnak a honlapon. Az igazolás nem minősül úti okmánynak és nem kerül hivatalból kiállításra és sem megküldésre.

Magyarország megnyitotta az oltás lehetőségét a hazánkkal közös határok mentén élők számára is, ezzel tovább növeli hazánk járvány elleni védettségét. A Kárpátalján élők bizonyos határátkelőknél kihelyezett oltópontokon vehetik fel az oltást. A többi szomszédos országból (Romániából, Horvátországból, Szlovéniából, Szlovákiából, Ausztriából) érkezők az e célra kijelölt kórházak oltópontjain vehetik fel az oltást. A Magyarországon oltakozni szándékozók mindenképpen hozzák magukkal az útlevelet, személyi irataikat és a lakcímüket igazoló közokiratot. 

A járványgörbék Európa több országában is felfelé ívelnek, így még fontosabb, hogy a lehető legtöbb ember beoltassa magát. Az érvényes regisztrációval rendelkezők – köztük az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is - automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra.  Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető.

koronavirus.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.