Közélet

Keleti varázs és lótusz ünnep a Füvészkertben

Keleti varázs és lótusz ünnep a Füvészkertben

2021. július 24., szombat
Keleti varázs és lótusz ünnep a Füvészkertben

A lótusz szegedi megtelepedése Győrffy István nevéhez fűződik, ő volt, aki 1932-ben egyik gyűjtőútja során az óföldeáki Návay-kastélyban rátalált a növényre. Az első tövek lovaskocsin érkeztek a Füvészkertbe. Betelepítése óta a növény folyamatosan jelen van a tóban, mára szinte az egész tó vízfelületét birtokolja és Közép-Európa legnagyobb, szabadtéri indiai lótusz állományává fejlődött.

Szombaton a lótuszok lenyűgöző látványa mellett számos program várta az indiai kultúra kedvelőit, igazi távol-keleti hangulat részesei lehettünk. Az idei év újdonságaként Korea kultúrája és művészete is bemutatkozott. Az érdeklődők megismerkedhetek a tradicionális koreai zenével, tánccal és ruhaviselettel. A lótuszos tó partján koreai teaszertartásba is bepillantást nyerhettünk. A növények szerelmesei a Lótusz túrán ismerkedhettek meg Ázsia növényvilágával.

De aki ma nem jutott ki a Füvészkertbe, ne csüggedjen a botanikus kert vasárnap is várja az érdeklődőket.

Részletes program

Fotó: Sándor Judit

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.