Közérdekű

Járőrök ügyelnek a Csongrád-Csanád megyei strandolókra

Járőrök ügyelnek a Csongrád-Csanád megyei strandolókra

2021. július 8., csütörtök
Járőrök ügyelnek a Csongrád-Csanád megyei strandolókra

Csongrád-Csanád megyében a strandokon is látnak el járőrszolgálatot a rendőrök. A cél az, hogy felhívják a figyelmet arra, a kikapcsolódás során is ügyelni kell a vagyonbiztonságra.

Fotó: police.hu

A tolvajok kedvelt nyári helye lehet a strandok, uszodák környéke. Loptak már strandpapucsot, szemüveget, napolajat, esetenként azonban komolyabb dolgokat is, például mobiltelefont, tabletet, pénztárcát. A tömegben nem feltétlenül tűnik fel, ha valaki felemel egy táskát a földről, és a kijárat felé indul vele. Ráadásul a strandlopások a tényleges kár mellett egyéb kellemetlenséget, bosszúságot is okozhatnak a károsultaknak - elég belegondolni, milyen következményi lehetnek egy telefon, irattárca vagy lakáskulcs eltulajdonításának.

Hogyan előzhetjük meg a bajt?

A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges, feltűnő és értékes használati tárgyakat (főleg ha nem megoldható azok biztonságos elhelyezése, őrzése) hagyjuk otthon, a magunkkal vitt csomagokat, táskákat, értéktárgyakat pedig még rövid időre se legyenek őrizetlenül! (Nem zárható öltözőben, szekrényben sem!)

A törölközővel, pléddel, ruhadarabokkal letakart csomagok, tárgyak nincsenek biztonságban!


Ha strandra megyünk, használjuk az értékmegőrzőt, zárható szekrényt, boxot, amennyiben erre nincs lehetőség, a csomagokra, táskákra felváltva vigyázzunk, a parkoló autókban pedig ne hagyjunk látható helyen táskát, értéktárgyat, azokat inkább a csomagtartóban helyezzük el.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei visszatérően ellenőrzik a strandok területét, segítséget nyújtva ezzel a lakosságnak.

police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.