Jakab Ferenc szerint, ha szerencsénk van az augusztust megússzuk, utána jön a negyedik hullám

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Senkinek ne legyenek hiú ábrándjai arról, hogy leküzdöttük a járványt, az oltatlanok száma ugyanis elég magas ahhoz, hogy a negyedik hullámot Magyarországon is berobbantsa – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Jakab Ferenc virológus professzor.

A Koronavírus-kutatási Akciócsoport vezetője szerint már borítékolható, hogy Európában a delta variáns idézi elő a következő járványhullámot, ami az elsőnél biztosan erősebb lesz. A fertőzési lánc megakadályozásának egyetlen módja van: ha beoltatjuk magunkat.

A virológus szerint egyértelműen van mi miatt aggódni, hiszen még ott is újra emelkedik a fertőzöttek száma, ahol viszonylag magas az átoltottság, például Izraelben.

– Abszolút az prognosztizálható, sőt a WHO is azt mondja, hogy Európában a delta variáns lesz az, ami a negyedik hullámot előidézi.

Tehát senkinek ne legyenek hiú ábrándjai, hogy ezt a járványt leküzdöttük, maximum most fellélegezhetünk egy kicsit. Magyarországon valóban magas az átoltottság aránya, de vannak, akiknek még semmiféle védettsége nincsen. Ők elég jelentős százalékát kiteszik az ország lakosságának ahhoz, hogy a járvány negyedik hullámát elindítsák

– hangsúlyozta a professzor.

Jakab Ferenc kiemelte, hogy a fertőzési láncot csak az oltásokkal lehet megakadályozni. Mivel a fiatalabbak között alacsonyabb az átoltottság, ezért szerinte a következő hullám már őket fogja inkább érinteni.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Várakozni kell a határon Röszkénél, Ásotthalomnál és Csanádpalotánál is

Következő sztori

MOB: valamennyi magyar sportoló védett lesz az olimpián