Krimi

Ittasan okozott balesetet, a sértettek mentőt kértek, de hiába

Ittasan okozott balesetet, a sértettek mentőt kértek, de hiába

2021. július 12., hétfő
Ittasan okozott balesetet, a sértettek mentőt kértek, de hiába

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a három férfival szemben, akik segítségnyújtás nélkül hagyták el az általuk okozott baleset helyszínét - írja az Ügyészség.

A vádirat szerint 2019. január 30-án, a kora esti órákban a vádlott, hosszabb italozást követően két utasával autóba ült. A járművet vezető férfit korábban már két alkalommal is elítélte a bíróság ittas járművezetés miatt, s ennek okán vezetői engedélyét is bevonták. Az egyik megyebeli falu határában, egy mellékúton a vádlott a megengedettnél nagyobb sebességgel hajtott és ittassága folytán nem vette észre az előtte szabályosan haladó, kanyarodáshoz készülő személygépjárművet, ezért annak hátuljának nekihajtott.

Az ütközés következtében a vétlen sofőr és utasa járművükkel lesodródtak az útról, és a szántóföldön álltak meg. Ezt látva a vádlott megállt, majd a sértettek autójához odament. A balesetben könnyebb sérüléseket szenvedett, de vérző sértettek kérdésére segítséget kértek tőle, ő azonban szó nélkül visszaszállt autójába, és a helyszínről társaival együtt segítségnyújtás nélkül elhajtott. Az ütközés során a vádlott valamint egyik utasa és a sértettek is 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el.

A vádlottat a járási ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével valamint a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásnak bűntettével, míg társait segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.