Ittasan okozott balesetet, a sértettek mentőt kértek, de hiába

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a három férfival szemben, akik segítségnyújtás nélkül hagyták el az általuk okozott baleset helyszínét – írja az Ügyészség.

A vádirat szerint 2019. január 30-án, a kora esti órákban a vádlott, hosszabb italozást követően két utasával autóba ült. A járművet vezető férfit korábban már két alkalommal is elítélte a bíróság ittas járművezetés miatt, s ennek okán vezetői engedélyét is bevonták. Az egyik megyebeli falu határában, egy mellékúton a vádlott a megengedettnél nagyobb sebességgel hajtott és ittassága folytán nem vette észre az előtte szabályosan haladó, kanyarodáshoz készülő személygépjárművet, ezért annak hátuljának nekihajtott.

Az ütközés következtében a vétlen sofőr és utasa járművükkel lesodródtak az útról, és a szántóföldön álltak meg. Ezt látva a vádlott megállt, majd a sértettek autójához odament. A balesetben könnyebb sérüléseket szenvedett, de vérző sértettek kérdésére segítséget kértek tőle, ő azonban szó nélkül visszaszállt autójába, és a helyszínről társaival együtt segítségnyújtás nélkül elhajtott. Az ütközés során a vádlott valamint egyik utasa és a sértettek is 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el.

A vádlottat a járási ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével valamint a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásnak bűntettével, míg társait segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolja.

Előző sztori

Koronavírus: 3 halott és 102 új fertőzött a hétvégén

Következő sztori

Mozizzon a Partfürdőn ingyen!