/
KÉPGALÉRIA!

Időutazás a Mátyás téren

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A XVI. Nándorfehérvári Emléknapok a magyarság legdicsőbb győzelmén keresztül eleveníti fel a reneszánsz idők szellemét. A kor táncaival, zenéjével és hadi szokásaival ismerkedhetünk meg szombaton a Mátyás téren.

A nándorfehérvári diadal 550. évfordulóján, 2006-ban a szegedi ferences rendház alsóvárosi kultúrházának munkatársai azzal a szándékkal hívták életre a rendezvényt, hogy Hunyadi János török fölött aratott győzelmére emlékezzenek.

A nándorfehérvári diadal a magyar–török háborúk egyik jelentős eseménye amelynek során 1456. július 4-22 között a keresztények hősiesen védték Nándorfehérvár várát II. Mehmed török szultán nagy túlerőben levő seregével szemben.A Hunyadi János által vezetett keresztény magyar seregek 1456. július 22-én mértek megsemmisítő vereséget a szultán hadaira.

Szeged egyetlen középkori hagyományokat felidéző kulturális programja pénteken a Szegedi Dóm Látogatóközpontjában harangtörténeti konferenciával indult.

Szombaton délelőtt a Klauzál térről indult az a zenés-zajos felvonulás mely az alsóvárosi ferences templomhoz vezette az érdeklődőket.  Itt kicsik és nagyok egyaránt bekapcsolódhattak a színes programok sorába, hiszen a hadi táborok, kézművesvásár és -foglalkozások mellett el lehetett sajátítani a kardvívás csínját-bínját, apródiskola, kard- és íjjátékok, lovagi torna és tűzszínház is várta az élményekre vágyó közönséget.

Előző sztori

Megvan az első magyar aranyérem-ez történt Tokióban szombaton

Következő sztori

Szili Katalin: az összefogás korparancs