Közélet

Időutazás a Mátyás téren

Időutazás a Mátyás téren

2021. július 24., szombat
Időutazás a Mátyás téren

A nándorfehérvári diadal 550. évfordulóján, 2006-ban a szegedi ferences rendház alsóvárosi kultúrházának munkatársai azzal a szándékkal hívták életre a rendezvényt, hogy Hunyadi János török fölött aratott győzelmére emlékezzenek.

Anándorfehérvári diadala magyar–török háborúk egyik jelentős eseménye amelynek során1456. július 4-22között a keresztények hősiesen védték Nándorfehérvár várát II. Mehmed török szultán nagytúlerőben levő seregével szemben.AHunyadi Jánosáltal vezetett keresztény magyar seregek 1456. július 22-én mértek megsemmisítő vereséget a szultánhadaira.

Szeged egyetlen középkori hagyományokat felidéző kulturális programja pénteken a Szegedi Dóm Látogatóközpontjában harangtörténeti konferenciával indult.

Szombaton délelőtt a Klauzál térről indult az a zenés-zajos felvonulás mely az alsóvárosi ferences templomhoz vezette az érdeklődőket. Itt kicsik és nagyok egyaránt bekapcsolódhattak a színes programok sorába, hiszen a hadi táborok, kézművesvásár és -foglalkozások mellett el lehetett sajátítani a kardvívás csínját-bínját, apródiskola, kard- és íjjátékok, lovagi torna és tűzszínház is várta az élményekre vágyó közönséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.