Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány – videó

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a magyar kormány – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Facebook-oldalán közzétett videóban.

–Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt – jelentette ki Orbán Viktor a videó elején.

A miniszterelnök hangsúlyozta, a magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televíziókban és a reklámokban.

–Brüsszel most az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli. Sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult. Ott az LMBTQ-aktivisták bejárnak az óvodákba és az iskolákba, ők végzik a szexuális felvilágosítást. Nálunk is ezt akarják, ezért a brüsszeli bürokraták fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, vagyis visszaélnek a hatalmukkal – fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor kiemelte, gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk.

–Amikor a hazánkra nehezedő nyomás ilyen erős, akkor csak a közös népakarat tudja megvédeni Magyarországot. Ezért a kormány úgy döntött, hogy népszavazást kezdeményezünk öt kérdésben – mondta.

Az öt kérdés a következő:

1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak?

2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetők legyenek nemátalakító kezelések?

4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

5. Támogatja-e Ön, hogy a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Orbán Viktor a videó végén úgy fogalmazott, “arra kérem Önöket, hogy közösen mondjunk nemet ezekre a kérdésekre, ahogy öt évvel ezelőtt is nemet mondtunk, amikor Brüsszel a bevándorlókat akarta rákényszeríteni Magyarországra.”

Előző sztori

A tökéletes táska minden alkalomra – hogyan találom meg a megfelelő cipőt ebben a szezonban?

Következő sztori

A fiatalok SZJA-mentességéről, modellváltásról és felesleges tantárgyakról is szó volt a Mosoris beszélgetős estjén