Sport

Fucsovics Márton a Wimbledonban elődöntős Hurkacz ellen kezd az olimpián

Fucsovics Márton a Wimbledonban elődöntős Hurkacz ellen kezd az olimpián

2021. július 22., csütörtök
Fucsovics Márton a Wimbledonban elődöntős Hurkacz ellen kezd az olimpián

Az idei wimbledoni tornán elődöntős Hubert Hurkacz lesz Fucsovics Márton ellenfele a pénteken rajtoló tokiói olimpia férfi tenisztornájának első fordulójában.

Fucsovicsnak kétszer már sikerült legyőznie mostani ellenfelét

A nyíregyházi játékos pályafutása során kétszer csapott össze a lengyel riválissal és mindkétszer legyőzte őt: 2018-ban a cincinnati mesterversenyen és a budapesti Challanger-tornán is három játszmában kerekedett felül. Mindkét találkozót ugyanúgy kemény pályán játszották, mint amin a tokiói játékokat is rendezik.

Ennek ellenére a hetedik helyen kiemelt Hurkacz számít esélyesebbnek, mivel 12. a világranglistán, míg a 29 éves Fucsovics a 38. pozíciót foglalja el.

Az előbbi ráadásul néhány hete az elődöntőig menetelt Wimbledonban, ahol többek között Roger Federert búcsúztatta.

A meccs győztese a második körben a brit Liam Broady és az argentin Francisco Cerundolo párharcának továbbjutójával találkozik, a nyolcaddöntőben pedig - a papírforma szerint - a 11. helyen rangsorolt, Australian Open-elődöntős orosz Aszlan Karacev következhet. Ugyanezen az ágon szerepel a világelső Novak Djokovic is, aki a világranglistán 139. bolíviai Hugo Dellien ellen kezd.

Fucsovics Márton - akit éppen a szerb sztárállított meg Wimbledonban a negyeddöntőben - a legjobb négy között találkozhat Djokoviccsal, ha mindketten eljutnak addig.

Fucsovics Márton (bal) és Novak Djokovic (jobb) a wimbledoni bajnokságon. Fotó: Fucsovics Márton / Facebook

MTI

Kiemelt kép: Fucsovics Márton / Facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.