Balhé

Fél millió forint nyomravezetői díj jár annak, aki segít kézre keríteni a csengelei antennatolvajt

Fél millió forint nyomravezetői díj jár annak, aki segít kézre keríteni a csengelei antennatolvajt

2021. július 8., csütörtök
Fél millió forint nyomravezetői díj jár annak, aki segít kézre keríteni a csengelei antennatolvajt

A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat ismeretlen tettes ellen, jelentős értékre elkövetett lopás bűntettének gyanúja miatt.Fél millió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki az elkövetőre, mivel eddig sajnos eredménytelen a nyomozás.

Május 27-én 3 óra 35 perc körül az ismeretlen tettes behatolt egy mezőgazdasági gépeket árusító csengelei telephelyre, majd onnan - az ott tárolt és értékesítésre váró – új John Deere típusú traktorokról leszerelt és eltulajdonított 10 darab Starfire 6000 típusú antennát. A bűncselekménnyel okozott kár: 8.600.000 forint.

A hatóságok kérik, hogy aki a bűncselekménnyel összefüggésben információval rendelkezik, jelentkezzen a rendőrségen. A névtelenség megőrzése mellett bejelentés tehető a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság 06-62-562-400-as hívószámán, továbbá az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es segélyhívó telefonszámon.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője bruttó 500.000 forint azaz ötszázezer forint díjat tűzött ki a nyomravezetőnek.

A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövetők személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövetők azonosíthatóvá, bűnösségükre a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.