Embertelen: kukába dobta a kiskutyákat egy állatkínzó

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrök lezárták a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki embertelen módon hat kölyökkutya életét oltotta ki. A Kisteleki Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának nyomozói a napokban megküldték a nyomozati anyagot a vádemeléssel együtt az illetékes ügyészségnek.

A rendőrségre 2021. május 19-én a délelőtt érkezett bejelentés, hogy valaki egy ópusztaszeri buszmegálló kukájába hat kiskutyát tett egy szemeteszsákba csomagolva.

A kiérkező egyenruhások a szemétgyűjtőben már öt elpusztult és egy élő kölyökkutyát találtak, rajtuk bántalmazásra utaló sérülésekkel. Az életben lévő kutyát a helyszínen átadták a tanyagondnoknak, de a gondos ellátás ellenére, rövid időn belül az is elpusztult. 

A kisteleki rendőrök 24 órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akit állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, gyanúsítottként kihallgattak. A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte.    

police.hu

Kiemelt kép: police.hu

Előző sztori

Rárúgta az ajtót, majd ököllel verte volt párját egy szegedi férfi

Következő sztori

Új döntéseket hozott a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs