KÉPGALÉRIA!

Éjszakai állatkert India jegyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton különleges programokkal várta a Vadaspark az érdeklődőket. Az esti program India élővilágát mutatta be, de emellett volt táncház, kígyósimogató és természetesen a látványetetések sem maradhattak el.  

A járványhelyzet miatt a nyíregyházi állatkertből érkezett Csülök és az angliai Chester állatkertjéből érkező Akanó méltó bemutatása elmaradt. Így az idei év első éjszakai programját az indiai orrszarvúaknak szentelték.

  • Az indiai orrszarvú kiemelt fajnak számít az állatkertek világában. Száz éve még a kipusztulásától kellett tartani, alig maradt pár egyede India északi részén az intenzív vadászatuk miatt. Trófeaként és a kínai hagyományos orvoslás céljából vadászták. Annak ellenére, hogy ezt semmi nem igazolja, Kelet- és Délkelet-Ázsiában az egyik leghatásosabb gyógyszernek tekintik. Az aktív védelemnek köszönhetően azonban szépen gyarapodott számuk, ma már kétezernél is több egyede járja a vadont.

A legnagyobb kedvencek sem maradtak ki a látványetetések sorából így az orrszarvúk után az afrikai elefántok, az oroszlánok és a barna medvék is finom falatokhoz juthattak. Az este folyamán az indiai kultúrába is bepillantást nyerhetünk. A Kala Sangam tánccsoport táncházzal és látványos fellépéssel szórakoztatta a közönséget.

Előző sztori

Péni István ötödik a légpuskások versenyében

Következő sztori

Röszkénél kétórás a várakozás a határátlépésnél