Szórakozás

Éjszakai állatkert India jegyében

Éjszakai állatkert India jegyében

2021. július 25., vasárnap
Éjszakai állatkert India jegyében

A járványhelyzet miatt a nyíregyházi állatkertből érkezett Csülök és az angliai Chester állatkertjéből érkező Akanó méltó bemutatása elmaradt. Így az idei év első éjszakai programját az indiai orrszarvúaknak szentelték.

  • Az indiai orrszarvú kiemelt fajnak számít az állatkertek világában. Száz éve még a kipusztulásától kellett tartani, alig maradt pár egyede India északi részén az intenzív vadászatuk miatt. Trófeaként és a kínai hagyományos orvoslás céljából vadászták. Annak ellenére, hogy ezt semmi nem igazolja, Kelet- és Délkelet-Ázsiában az egyik leghatásosabb gyógyszernek tekintik. Az aktív védelemnek köszönhetően azonban szépen gyarapodott számuk, ma már kétezernél is több egyede járja a vadont.

A legnagyobb kedvencek sem maradtak ki a látványetetések sorából így az orrszarvúk után az afrikai elefántok, az oroszlánok és a barna medvék is finom falatokhoz juthattak. Az este folyamán az indiai kultúrába is bepillantást nyerhetünk. A Kala Sangam tánccsoport táncházzal és látványos fellépéssel szórakoztatta a közönséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.