Sport

Balogh Mátyás 61. lett a férfi íjászok rangsorolójában

Balogh Mátyás 61. lett a férfi íjászok rangsorolójában

2021. július 23., péntek
Balogh Mátyás 61. lett a férfi íjászok rangsorolójában

Balogh Mátyás 632 körös teljesítménnyel a 61. helyen végzett a férfi íjászok pénteki rangsoroló versenyében a tokiói olimpián.

A Malév SC 21 éves versenyzője így a keddi első fordulóban, a 32 közé jutásért a sportág egyik kiemelkedő alakjával, az olimpiai és világbajnok dél-koreai Kim Vu Dzsinnel találkozik, aki 680 körrel negyedikként zárt a 64 fős mezőnyben.

Tokió, 2021. július 23. Balogh Mátyás íjász (b) a férfiak rangsoroló versenyén a tokiói nyári olimpián a Jumenosima Íjász Parkban 2021. július 23-án, a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia nyitónapján. MTI/Illyés Tibor

A sportoló kilenc éve dolgozik teljes odaadással egy majdani olimpiai részvétel lehetőségéért, és legutóbbi eredményei azt mutatták, hogy ez 2021-re megvalósulhat. A kérdéses részvétel az utolsó lehetőség alkalmával, a Párizsban rendezett pótkvalifikációs viadalon vált egyértelművé, miután Balogh előbb a rangsorolón teljesítette az olimpiai induláshoz szükséges 640 FITA-körös szintet, majd a versenyen sorrendben egy elefántcsontparti, egy lett, egy thaiföldi, majd egy argentin ellenfél legyőzésével bekerült a legjobb nyolc közé

MTI, Nemzeti Sport

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.