Balogh Mátyás 61. lett a férfi íjászok rangsorolójában

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Balogh Mátyás 632 körös teljesítménnyel a 61. helyen végzett a férfi íjászok pénteki rangsoroló versenyében a tokiói olimpián.

A Malév SC 21 éves versenyzője így a keddi első fordulóban, a 32 közé jutásért a sportág egyik kiemelkedő alakjával, az olimpiai és világbajnok dél-koreai Kim Vu Dzsinnel találkozik, aki 680 körrel negyedikként zárt a 64 fős mezőnyben.

Tokió, 2021. július 23. Balogh Mátyás íjász (b) a férfiak rangsoroló versenyén a tokiói nyári olimpián a Jumenosima Íjász Parkban 2021. július 23-án, a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia nyitónapján. MTI/Illyés Tibor

A sportoló kilenc éve dolgozik teljes odaadással egy majdani olimpiai részvétel lehetőségéért, és legutóbbi eredményei azt mutatták, hogy ez 2021-re megvalósulhat. A kérdéses részvétel az utolsó lehetőség alkalmával, a Párizsban rendezett pótkvalifikációs viadalon vált egyértelművé, miután Balogh előbb a rangsorolón teljesítette az olimpiai induláshoz szükséges 640 FITA-körös szintet, majd a versenyen sorrendben egy elefántcsontparti, egy lett, egy thaiföldi, majd egy argentin ellenfél legyőzésével bekerült a legjobb nyolc közé

MTI, Nemzeti Sport

Előző sztori

6051 új hallgatója van a Szegedi Tudományegyetemnek

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

Vígopera az újszegedi színpadon