Átadták az idei Nyári Tárlat díjait

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mintegy 150 pályamű közül választotta ki a zsűri annak az öt hazai művésznek az alkotását, akik a negyvenegyedik Nyári Tárlat díjait kapták. A fődíjat, az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerését Vásárhelyi Antal, Szakrális terek I. és IV. munkáinak ítélték oda – írja a REÖK sajtóközleményében.

Soha ennyi hazai művész nem pályázott még a hazai seregszemlére, mint idén. Az online kiállításra a szakmai zsűri mintegy ezer műből választotta ki áprilisban azt a 150 alkotást, melyek a végleges anyagot adták. A virtuális felület a REÖK tereinek hangulatát idézi meg az érdeklődőknek, összesen 17 termen keresztül.

A díjzsűrit Dr. Nátyi Róbert, a REÖK vezető kurátora, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja, Aknay János, Kossuth-díjas festő és szobrász, Sárkány Győző, grafikus, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének alelnöke, valamint Kotormán Norbert, Munkácsy-díjas szobrász alkotta. A Hunguest Hotel Forrás díját Martin Henrik, a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat díját Magén István, a Csongrád- Csanád Megyei Önkormányzat díját Balogh István Vilmos, míg a REÖK díjat Pistyur Imre kapta. A fődíjas, az Emberi Erőforrások Minisztériumának díjazottja Vásárhelyi Antal lett, Szakrális terek I. és IV. munkáival.

A XLI. Nyári Tárlat alkotásai a virtuális térben még augusztus 22-ig láthatók, a REÖK weboldalán található linkre, vagy a nyaritarlat.reok.hu oldalra kattintva. 

Fotók!
Előző sztori

Jól haladnak a Pick Aréna munkálatai, megnéztük közelebbről

Következő sztori

Kamion hajtott a kocsisorba az M5-ösön, egy ember meghalt