Kultúra

Átadták az idei Nyári Tárlat díjait

Átadták az idei Nyári Tárlat díjait

2021. július 14., szerda
Átadták az idei Nyári Tárlat díjait

Mintegy 150 pályamű közül választotta ki a zsűri annak az öt hazai művésznek az alkotását, akik a negyvenegyedik Nyári Tárlat díjait kapták. A fődíjat, az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerését Vásárhelyi Antal, Szakrális terek I. és IV. munkáinak ítélték oda - írja a REÖK sajtóközleményében.

Soha ennyi hazai művész nem pályázott még a hazai seregszemlére, mint idén. Az online kiállításra a szakmai zsűri mintegy ezer műből választotta ki áprilisban azt a 150 alkotást, melyek a végleges anyagot adták. A virtuális felület a REÖK tereinek hangulatát idézi meg az érdeklődőknek, összesen 17 termen keresztül.

A díjzsűritDr. Nátyi Róbert,a REÖK vezető kurátora, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja,Aknay János,Kossuth-díjas festő és szobrász,Sárkány Győző,grafikus, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének alelnöke, valamintKotormán Norbert,Munkácsy-díjas szobrász alkotta. A Hunguest Hotel Forrás díjátMartin Henrik, a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat díjátMagén István, a Csongrád- Csanád Megyei Önkormányzat díjátBalogh István Vilmos, míg a REÖK díjatPistyur Imrekapta. A fődíjas, az Emberi Erőforrások Minisztériumának díjazottjaVásárhelyi Antallett,Szakrális terek I. és IV.munkáival.

A XLI. Nyári Tárlat alkotásai a virtuális térben még augusztus 22-ig láthatók, a REÖK weboldalán található linkre, vagy anyaritarlat.reok.huoldalra kattintva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.