Álhír-dömping és a magyar külpolitika volt a téma Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Mosoris – Fiatalok Értékteremtő Szövetsége július 8-án, csütörtökön este a szegedi Mojo Pub és Étteremben megrendezett eseményén vendégül látta Menczer Tamás külügyi államtitkárt, illetve Halkó Petrát, a Századvég vezető elemzőjét. Az esemény fő témája a Covid-19 utáni magyar külpolitika helyzete volt.

Menczer Tamás szerint Magyarország sikeres járványkezelése azt eredményezte, hogy másfél-két hónappal előbb tudtunk nyitni, mintha csak a nyugati védőoltásokra hagyatkoztunk volna.

Halkó Petra szerint az elmúlt három járványhullámot Magyarország példaértékűen kezelte globális szinten is. Szóba kerültek “a Sinopharm vakcinát bíráló baloldali cikkek” is. A Századvég elemézései szerint nagyjából heti szinten 50-60 álhír jelent meg a témában, mind a hazai, mind a külföldi sajtóban.

Magyarország járvány előtti és utáni gazdasági növekedését, valamint a magyar pedofiltörvény nemzetközi visszhangját is elemezték a jelenlévők.
Előző sztori

Hétfőtől újabb forgalomkorlátozások lesznek Szegeden

Exkluzív
Következő sztori

Feke Pál már szinte hazajár Szegedre