Kultúra

Augusztus hetedikén Szegeden is megrendezik az Orgonák éjszakáját

Augusztus hetedikén Szegeden is megrendezik az Orgonák éjszakáját

2021. július 26., hétfő
Augusztus hetedikén Szegeden is megrendezik az Orgonák éjszakáját

A Filharmónia Magyarország idén harmadik alkalommal rendezi meg az Orgonák éjszakáját, országosan több mint 50 városban és 100-nál is több helyszínen várják a jobbnál jobb programok az érdeklődőket, ahol megismerhetik a hangszer ezer arcát.

Kép: Filharmónia Magyarország

Legyenek részesei Magda Dávid orgonaművész játékának és csodálják meg Krizbai Gergely képzőművész alkotását a Reök-palota előtt. Augusztus 7-én 20 órakor orgonaszóra Krizbai a helyszínen fog alkotni a zene hatására, a performansz során megismerhetik a nézők, hogyan kel életre a művész által elképzelt világ. A REÖK Cukrászdában ezen a napon megkóstolhatják a Hangszerek Királynője nevű egyedülálló fagyikelyhet, melyet kizárólag erre a napra készítenek az Orgonák éjszakája alkalmából.

Világszínvonalú újdonság

A Filharmónia Magyarország szervezésében első alkalommal köszönthetjük Szegeden a pápa kórusát. Élje át Ön is a fenséges koncert hangulatát augusztus 5-én a Szegedi Dómban úgy, ahogy maga Ferenc pápa is teszi azt a Vatikánban. 

A vatikáni Sixtus-kápolna kórusa

Az OrgonaPont sorozat még két csodás koncerttel ajándékozza meg a közönséget Szegeden. Dóbisz Áron orgonaművész és Samodai Bence János trombitaművész augusztus 19-én, a Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara és a Purcell Kórus pedig augusztus 28-án gondoskodnak arról, hogy Önök tartalmasan töltsék és felhőtlenül élvezhessék a templom hűvösében a nyár utolsó hónapját.

Részletes információkat a programokról illetve a jegyekről a Filharmónia Magyarország weboldalán találnak.

Filharmónia Magyarország

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.