/

Augusztus hetedikén Szegeden is megrendezik az Orgonák éjszakáját

Az OrgonaPont sorozat pedig a vatikáni kórust látja vendégül

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Filharmónia Magyarország idén harmadik alkalommal rendezi meg az Orgonák éjszakáját, országosan több mint 50 városban és 100-nál is több helyszínen várják a jobbnál jobb programok az érdeklődőket, ahol megismerhetik a hangszer ezer arcát.

Kép: Filharmónia Magyarország

Legyenek részesei Magda Dávid orgonaművész játékának és csodálják meg Krizbai Gergely képzőművész alkotását a Reök-palota előtt. Augusztus 7-én 20 órakor orgonaszóra Krizbai a helyszínen fog alkotni a zene hatására, a performansz során megismerhetik a nézők, hogyan kel életre a művész által elképzelt világ. A REÖK Cukrászdában ezen a napon megkóstolhatják a Hangszerek Királynője nevű egyedülálló fagyikelyhet, melyet kizárólag erre a napra készítenek az Orgonák éjszakája alkalmából.

Világszínvonalú újdonság

A Filharmónia Magyarország szervezésében első alkalommal köszönthetjük Szegeden a pápa kórusát. Élje át Ön is a fenséges koncert hangulatát augusztus 5-én a Szegedi Dómban úgy, ahogy maga Ferenc pápa is teszi azt a Vatikánban. 

A vatikáni Sixtus-kápolna kórusa

Az OrgonaPont sorozat még két csodás koncerttel ajándékozza meg a közönséget Szegeden. Dóbisz Áron orgonaművész és Samodai Bence János trombitaművész augusztus 19-én, a Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara és a Purcell Kórus pedig augusztus 28-án gondoskodnak arról, hogy Önök tartalmasan töltsék és felhőtlenül élvezhessék a templom hűvösében a nyár utolsó hónapját.

Részletes információkat a programokról illetve a jegyekről a Filharmónia Magyarország weboldalán találnak.

Filharmónia Magyarország

Előző sztori

FIGYELEM: Hőségriadó lépett életbe!

Következő sztori

Leváltották az adóhatóság dél-alföldi vezetőjét!