Krimi

Több, mint 8 évet kapott a heroincsempész

Több, mint 8 évet kapott a heroincsempész

2021. június 16., szerda
Több, mint 8 évet kapott a heroincsempész

A Szegedi Törvényszék kábítószer birtoklásának bűntette miatt – nem jogerősen – 8 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte és 9 év időtartamra kiutasította Magyarország területéről azt a szerb férfit, akinél 2020 júliusában a röszkei határátlépéskor összesen 20 kg heroint találtak. A különösen jelentős mennyiségű kábítószer a járműben kialakított rejtekhelyekből és a vádlott ruházatából került elő.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ugyanakkor a büntetés enyhítése érdekében védőjével együtt fellebbezett, míg az ügyész 3 napi gondolkodási időt tartott fenn, így az ítélet nem jogerős.

A törvényszék – nem végleges végzésével – a vádlott letartóztatását is fenntartotta a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés időtartamáig.

Szegedi Törvényszék

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.