Egészség

Szombati járványadatok: lassul az oltás, 24 a halálos áldozat

Szombati járványadatok: lassul az oltás, 24 a halálos áldozat

2021. június 5., szombat
Szombati járványadatok: lassul az oltás, 24 a halálos áldozat

300 az új fertőzöttek száma, elhunyt 24 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 842 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 714 329 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 61 700 főre csökkent. 622 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 70-en vannak lélegeztetőgépen.

Lassan nő azoknak a száma, akik új belépők az oltási rendszerben. Jelenleg a második körös oltóanyagot veszik fel többen, a beoltottak száma 5254 400 közülük 3966 193 fő már a második oltását is megkapta. Orbán Viktor bejelentette pénteken a Kossuth Rádióban, hogy innentől kezdve mindenkinek az egyéni felelősségére van bízva, hogy oltakozik-e, valamint a kormány megszünteti a tömeges oltási kampányt. Egyelőre nincs hír arról, hogy mikor fog megváltozni a rendszer, de a miniszterelnök azt mondta, hogy aki teheti, az még most menjen el és vegye fel valamelyik számára megfelelő és elérhető vakcinát.

A kormányfő tegnapi rádióinterjújáról itt olvashatják az összefoglalónkat:

https://szegedma.hu/2021/06/orban-viktor-vege-a-tomeges-oltakozasnak

(koronavirus.gov.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.