/

Orbán bejelentése miatt százezreket kaphatnak a gyerekes szülők, családok!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A gyereket nevelő szülőknek 2022 január-februárjában visszaadják a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót, legalábbis az átlagjövedelem szintjéig - közölte Orbán Viktor a Világgazdaság üzleti napilap konferenciáján szerdán Budapesten.

Mint az MTI írja, a kormányfő kiemelte: a gyereket nevelő családokat megviselte a koronavírus-járvány miatti válság. Ezért ha sikerül elérni Magyarországon az 5,5 százalékos GDP növekedést, a miniszterelnök azt javasolja a kormánynak, hogy a gyermeket nevelő szülőknek 2022 év elején adják vissza azt az személyi jövedelemadót, amit 2021-ben befizettek a költségvetésbe.

Hangsúlyozta, a leggazdagabbaknak erre nincs szükségük, tehát az átlagjövedelemnél kellene húzni egy határt, és az ez alatt befizetett szja-t a gyermeket nevelő szülőknek visszaadni, hogy újra feltölthessék tartalékaikat. Ez számításai szerint 550-580 milliárd forintos összeget jelent. (Családonként ez több százezer forintot is jelenthet akár, de ennél többet is! Akár milliós összeg fölé is kúszhat. Pontosabbat a részletszabályok megjelenése után lehet majd tudni.)

Orbán arról is beszélt, hogy a 13. havi nyugdíj visszavezetésének folyamatát is végig kell vinni, a következő évben oda kell adni a második heti részletét is a nyugdíjasoknak.

Előző sztori

Friss kutatás: Szegeden egyszerre kell Botka László és Orbán Viktor is az embereknek!

Következő sztori

Egy sor gazdasági lépést jelentett be a kormány és az MNB