Sport

Olasz Anna indulhat Tokióban

Olasz Anna indulhat Tokióban

2021. június 20., vasárnap
Olasz Anna indulhat Tokióban

A viadal honlapja szerint Olasz 2:01:55.50 órával győzött, két és fél másodperccel előzte meg a második helyen záró spanyol Paula Ruiz Bravót és 2,9 másodperccel a kanadai Kate Farley Sandersont. Rohács 2:03:09.50 órával lett 14.

A 43 fős mezőnyben 15 olimpiai kvóta talált gazdára Setúbalban. A legjobb tíz - de nemzetenként csak egy -, valamint kontinensenként az öt további legjobb váltotta meg jegyét a japán fővárosba.

Azzal, hogy a 27 éves Olasz Anna győzött a 10 kilométeres távon, a másik magyar induló, Rohács Réka nem szerzett kvótát. A májusi budapesti Európa-bajnokságon ezüstérmes Olasz pályafutása második olimpiájára készülhet, 2016-ban Rióban a 14. helyen végzett.

"Minden úgy alakult, ahogy előre elterveztük, szerencsére nagy volt az iram, és ez kedvezett nekem" - idézte őt a hazai szövetség közleménye. - "Ebben leginkább reménykedtünk, mert abban biztos voltam, hogy én semmiképp sem akarok előre menni, meg megindulni, de hál' istennek a kanadai lány rögtön az elejétől megfelelő iramot diktált, így minden sokkal könnyebb volt, már persze a setúbali körülmények között."

Mint mondta, a portugáliai helyszínen "mindig van minden", most is komoly hullámokon mentek, az áramlás is belejátszott a verseny alakulásába. "A kanadai nem is volt eléggé rutinos, négyből négyszer fordult úgy, hogy aztán visszafelé kellett úsznia az áramlás miatt, így a végén, amikor egyébként is el akartam lépni, még könnyebben tudtam előzni. Csak magamra figyeltem, arra, hogy végig elöl legyek, nem a jobbik magyar akartam lenni, hanem nyerni akartam. Az idén ez a mentalitás visz előre, más szintet akarok képviselni, és remélem, hogy ugyanezt meg tudom csinálni az olimpián is, ahol mindenképp pontot akarok szerezni."

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.