NEGYEDSZER BAJNOK A MOL PICK SZEGED!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szerdai 31-28-ra megnyert hazai mérkőzés után nyitva volt az aranykapu a veszprémi visszavágó előtt. A kulcs is ott volt a MOL-Pick Szegeden kezében, mivel a végig nagyon szoros első mérkőzésen a hajrában 5 percnyi nagyon jó játékkal sikerült előnybe kerülniük, ezt a periódust kellett „sokszorosítani”. Közel telt ház fogadta a csapatokat, Szegedről körülbelül 400 szurkoló kísérte el a Picket a szezon utolsó, de mindenképpen legfontosabb összecsapására. Ők örülhettek jobban, mert Bodó Richárd és Stanislav Kasparek góljával 2 perc alatt kétgólos előnyhöz jutottak a szegediek, amit csak nagyon nehezen, a 6. percre sikerült kiegyenlíteni a hazaiaknak. A viszonylag gólcsendes első percek után elkezdtek potyogni a gólok-már a Veszprém volt előnyben, de a Szegednek rendre sikerült egyenlítenie, sőt amikor először elmentek kettővel a hazaiak, pillanatok alatt háromszor is betaláltak, és ismét átvették a vezetést. (12. perc 8-9)

[caption id="attachment_906442" align="aligncenter" width="1600"] Fotó: MTI/Vasvári Tamás[/caption]

Jött egy 3 perces gólcsend, aminek a végére Bódó-Bánhidi összjáték után utóbbi tett pontot, a meccs negyedénél így összesítésben öttel vezetett a Szeged, időt is kért David Davis. Nem sikerült azonban átlendíteni játékosait a holtponton, újabb két Pick gól után már zúgott a csarnokban az „ébresztő”. Összeszedettebbé vált mindkét oldalon a védekezés, és ugyan a hazaiak csökkenteni tudták hátrányukat, de az egyenlítés közelébe sem tudtak kerülni. Az egyenlítés a félidő végéig nem is jött össze, mégis komoly előnybe kerültek a Veszprémiek. A 29. percben Bánhid Bence kapott piros lapot, miután védekezés közben eltalálta Kentin Mahé fejét. A játékvezetők videózás után hozták meg a talán kissé szigorú, de jogos döntésüket. A félidőhöz egy gólos előnnyel és legjobbja nélkül érkezett a MOL-Pick Szeged. (30. perc: 14-15) Hiába vesztette vezérét a Szeged, nagyon magabiztosan kezdte a második félidőt. Pillanatok alatt kihasználva a hazaiak hibáit, elléptek négy góllal, ami érezhető nyugtatólag hatott a játékukra. Hiába zárkózott fel a Veszprém, nem sikerült egyenlíteniük, de még csak a közelébe is ritkán jutottak. Egyértelműen a vendégek uralták a meccset és elsősorban az ő akaratuk érvényesült. (45. perc: 25-27) Ez pedig a hajrára sem változott. Egy újabb remek ritmusváltással ismét négyre növelte előnyét a Pick, így a záró 10 percre stabil összesített előnnyel fordulhattak. Nem csak a játék képéből, de a csarnok hangulatából is érezni lehetett, hogy ez a bajnoki cím már "félig" Szegeden van, a másik fele pedig jó uton van oda. (52. perc: 30-33)

A biztos előny birtokában a Szegednek egyetlen dolga maradt: rutinból, lehetőleg minél hosszabban támadva, lehozni az utolsó perceket. A veszprémiek azonban nem adták fel. A vége előtt 3 perccel az egyenlítésért támadhattak, sőt két és fél perccel a vége előtt Mahé egyenlített is hétméteresből.  Ez azonban kevés volt. A szegediek időt kértek, gólt szereztek, amivel végérvényesen eldőlt a bajnoki cím sorsa. Az utolsó két perc pedig amolyan tessék-lássék kézilabda és hatalmas örömünnep volt. (60. perc: 36-37)  

Képgaléria: Kovács Anikó/Magyar Kézilabda Válogatott/facebook

Előző sztori

Botka elveszíti az egyedüli irányítást: június 15-től újra ülésezhetnek az önkormányzatok

Következő sztori

Meghalt 12 beteg, 137-tel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon