Konzultáció indul a tram-trainről

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A jegyárakról és a menetrendről fejthetjük ki véleményünket.

Lázár János a Facebookon megjelent videójában elmondta, ősszel elindul a tram-train, amely minden hódmezővásárhelyi életét jobbá teszi. Az országgyűlési képviselő ezért arra kéri az embereket, mondják el véleményüket a lazarjanos.hu oldalon arról, hogy mennyibe kerüljön a menetjegy, milyen legyen a menetrend és hogyan üzemeljen a vásárhelyi tram-train annak érdekében, hogy minden hódmezővásárhelyi életét jobbá tegye.

Mint ismeretes, a tram-train Szegeden az 1-es villamos vonalán közlekedik majd Szeged pályaudvartól Szeged-Rókus vasútállomásig, majd a 135-ös számú Szeged–Békéscsaba vasútvonalon halad tovább Hódmezővásárhelyre. Hódmezővásárhelyi Népkert állomásnál letér a nagyvasúti vonalról, és villamosüzemre váltva a városon keresztül közlekedik Hódmezővásárhely nagyállomásig.

A 37 méter hosszú, hetvenegy tonnás, dízel-villamos hibrid tram-train 216 férőhelyes. Szeged és Hódmezővásárhely villamosvonalán a KRESZ előírásai alapján 50 km/órás maximális sebességgel haladhatnak, a két város közötti nyíltvonalon dízel meghajtással, 100 km/órás megengedett sebességgel szállíthatják majd az utasokat. 

Előző sztori

Újabb két áldozatot követelt a koronavírus

Következő sztori

Orbán Viktor: A vírussal szemben egyedül az oltás jelent védelmet