Még mindig táboroznak a Nagyáruháznál a hajléktalanok

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Május végén kezdtünk tudósításba a Passzázs sorról egy olvasói megkeresés hatására, az üzletsort összepiszkító hajléktalanról és társairól. Azóta több cikkünk is született a témában, volt dísznövény rongálástól kezdve lábszellőztetésig minden. Információink szerint a rendőrök azóta sűrűbben járőröznek a környéken, illetve már eljárást is indítottak néhány esetben. Két hete megírtuk, hogy már életvitelszerűen használják a Nagyáruház területét a hajléktalanok, ami egészen múlt hét szerdáig tartott a hatóságoknak köszönhetően. Azonban a hétvégére újra beindult a sátortábor.

Olvasónk újra felkeresett minket, hogy információkkal szolgáljon a Passzázs sor helyzetéről, sajnos továbbra sem javult túlságosan a szituáció. Miután a lábszellőztetős csapatot eltessékelték az Aradi vértanúk tere felőli lépcsőtől, hamar visszatértek az SZTK-val szembeni feljáróhoz – ahol ugyan kevesebb üzlet van, de a gyalogosforgalom nem kisebb.

Úgy alszanak, mint a bunda

Takarókkal, párnákkal rendezkedtek be a teljes éjszakai kényelemre a hajléktalanok, amit még a délelőtt folyamán arra járók is észlelni tudnak. Ugyanis gyakran előfordul, hogy 10-11 óráig úgy alszanak, mint a bunda – mesélte nekünk az olvasónk. Múlt hét szerdán a rendőröknek sikerült eltessékelni őket onnan. Akkor “egy ideig csend volt“, de hétvégére visszaköltöztek a megszokott helyükre. Hárman-négyen is vannak, akik birtokba vették az üzletsor végét a Tisza Lajos körút és az Aradi Vértanúk tere találkozásánál.

Továbbra is hiába próbálkoznak az üzletek dolgozói a hatóságok értesítésével, az intézkedéseik egyelőre nem bizonyulnak hosszútávúnak és a Fosórém keltette sajtóvisszhang sem vezetett eddig olyan megoldásra, amivel újra kulturálttá lehetne tenni a belvárosnak ezt turisták és helyiek által is közkedvelt csomópontját.

Előző sztori

Román embercsempészeket tartóztattak le Ruzsa környékén

Következő sztori

Különleges filmet készítettek Etiópiáról a meggyilkolt szegedi kutatók emlékére