Közélet

Még mindig táboroznak a Nagyáruháznál a hajléktalanok

Még mindig táboroznak a Nagyáruháznál a hajléktalanok

2021. június 14., hétfő
Még mindig táboroznak a Nagyáruháznál a hajléktalanok

Május végén kezdtünk tudósításba a Passzázs sorról egy olvasói megkeresés hatására, az üzletsort összepiszkító hajléktalanról és társairól. Azóta több cikkünk is született a témában, volt dísznövény rongálástól kezdve lábszellőztetésig minden. Információink szerint a rendőrök azóta sűrűbben járőröznek a környéken, illetve már eljárást is indítottak néhány esetben. Két hete megírtuk, hogy már életvitelszerűen használják a Nagyáruház területét a hajléktalanok, ami egészen múlt hét szerdáig tartott a hatóságoknak köszönhetően. Azonban a hétvégére újra beindult a sátortábor.

Olvasónk újra felkeresett minket, hogy információkkal szolgáljon a Passzázs sor helyzetéről, sajnos továbbra sem javult túlságosan a szituáció. Miután a lábszellőztetős csapatot eltessékelték az Aradi vértanúk tere felőli lépcsőtől, hamar visszatértek az SZTK-val szembeni feljáróhoz - ahol ugyan kevesebb üzlet van, de a gyalogosforgalom nem kisebb.

Úgy alszanak, mint a bunda

Takarókkal, párnákkal rendezkedtek be a teljes éjszakai kényelemre a hajléktalanok, amit még a délelőtt folyamán arra járók is észlelni tudnak. Ugyanis gyakran előfordul, hogy 10-11 óráig úgy alszanak, mint a bunda - mesélte nekünk az olvasónk. Múlt hét szerdán a rendőröknek sikerült eltessékelni őket onnan. Akkor "egy ideig csend volt", de hétvégére visszaköltöztek a megszokott helyükre. Hárman-négyen is vannak, akik birtokba vették az üzletsor végét a Tisza Lajos körút és az Aradi Vértanúk tere találkozásánál.

Továbbra is hiába próbálkoznak az üzletek dolgozói a hatóságok értesítésével, az intézkedéseik egyelőre nem bizonyulnak hosszútávúnak és a Fosórém keltette sajtóvisszhang sem vezetett eddig olyan megoldásra, amivel újra kulturálttá lehetne tenni a belvárosnak ezt turisták és helyiek által is közkedvelt csomópontját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.