Malomünnep és Dankó Pista nóták Dorozsmán

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Családias hangulatban adták át a felújított, 200 éves Szélmalmot Kiskundorozsmán. A rendezvényre Botka Lászlót is meghívták, ő azonban nem jelent meg. 

Kézművesvásárral és rövid megnyitóval vette kezdetét a kiskundorozsmai malomünnep. A programot a hagyomány szerint a böjti szelek időszakában kellett volna megtartani, ám végül most hétvégén került rá sor.

bty

Az eseményt B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő kezdte meg. Beszédében röviden ismertette a szélmalom történetét kiemelve, hogy a malom többször került rossz állapotba, azonban a dorozsmaiak ragaszkodtak hozzá.

Az eseményre Botka Lászlót is meghívták, de ő nem ment el. Helyette Fodor Antal jelent meg, aki kihangsúlyozta: jó érzés újra együtt látni a dorozsmaiakat. Hozzátette, Dankó Pista emlékművét is hamarosan felavatják.

Mihálffy Béla (Fidesz-KDNP) képviselő is örömét fejezte ki, hogy újra együtt látja a dorozsmaiakat.

A megnyitót követően a Kárpát-medencei nótacsoport emlékezett meg Dankó Pistáról, amelynek keretében Lévai László életműdíjas szólóénekes és Kónya Krisztina, a Szegedi Nemzeti Színház énekese is fellépett.

Előző sztori

Juan Carlos Pastor 2023-ig Szegeden marad

Következő sztori

Érkezik az idei év első tartós hőhulláma