Kultúra

Malomünnep és Dankó Pista nóták Dorozsmán

Malomünnep és Dankó Pista nóták Dorozsmán

2021. június 12., szombat
Malomünnep és Dankó Pista nóták Dorozsmán

Kézművesvásárral és rövid megnyitóval vette kezdetét a kiskundorozsmai malomünnep. A programot a hagyomány szerint a böjti szelek időszakában kellett volna megtartani, ám végül most hétvégén került rá sor.

bty

Az eseményt B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő kezdte meg. Beszédében röviden ismertette a szélmalom történetét kiemelve, hogy a malom többször került rossz állapotba, azonban a dorozsmaiak ragaszkodtak hozzá.

Az eseményre Botka Lászlót is meghívták, de ő nem ment el. Helyette Fodor Antal jelent meg, aki kihangsúlyozta: jó érzés újra együtt látni a dorozsmaiakat. Hozzátette, Dankó Pista emlékművét is hamarosan felavatják.

Mihálffy Béla (Fidesz-KDNP) képviselő is örömét fejezte ki, hogy újra együtt látja a dorozsmaiakat.

A megnyitót követően a Kárpát-medencei nótacsoport emlékezett meg Dankó Pistáról, amelynek keretében Lévai László életműdíjas szólóénekes és Kónya Krisztina, a Szegedi Nemzeti Színház énekese is fellépett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.