EXKLUZÍV VIDEÓ CIKKBEN

Hősies küzdelem, nagy magyar helyzetek, de portugál győzelem az Eb-n

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ez történt kedden, a magyar-portugál napján.

A végén még egyszer villant Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo villantotta meg extra klasszisát, kicselezte Gulácsit is, ballal hat méterről, középről a kapu közepébe lőtt. Botka is hiába vetődött. 0–3

Nem sokat kellett várnia duplázásra

Rafa Silvát rántotta le Willi Orban a tizenhatoson belül, a játékos sárgalapot kapott, a portugálok tizenegyest lőhettek. Cristiano Ronaldo nem hibázott. 0-2

Íme a büntető:

Vezetnek a portugálok

A 80. percben már röpködtek a söröpoharak a levegőben! A néhány perce becserélt Schön Szabolcs talált be a portugál kapuba. Az öröm leírhatatlan volt, de a bíró hűtötte a kedélyeket, les miatt érvénytelenítette a gólt. Hogy aztán jöjjön a hidegzuhanny. A 84. percben Fernandes jobb oldali beadása Szalai Attiláról Raphael Guerreiro elé pattan, aki ballal, 13-ról, középről Orbán bal lábára lő, a labda meg a meglepett, semmit sem tehető Gulácsit becsapva a jobb alsóba pattan. 0–1

Veszélyesebb a magyar csapat

Nem rossz a meccs, sőt izgalmas! Merthogy a második félidőben szép számmal akadnak magyar támadások. Kiegyenlítetté vált a küzdelem, sőt, ifőnként inkább a mieink játszanak fölényben. Ami a 75. percben ennél talán egyel fontosabb: nem kaptunk gólt. A védelem-Orbán Willi irányításásval-nagyszerűen zárja a veszélyes területet a portugálokkal szemben.

Bátor magyar támadások a második félidő elején

Bár két figyelmetlenségből adódó két portugál szöglettel indult, a magyar válogatott nem egyszer komoly veszélyt jelentett a portugál kapura. Szalai Ádámnak és Sallai Rolandnak is volt helyzete. Utóbbinek kettő is, ráadásul ha a játékvezető lefújja, hogy Dias arcon tenyerelte, akkor még egy ígértees helyről elvégezett szabadrúgás is veszélyes lehetett volna. De enm fújta le, így marad a 0-0.

Szalai Ádám (b) és a portugál Rúben Dias MTI/Kovács Tamás

A félidőben maradt a 0-0

Sokkal több portugál lehetőség volt a félidőben-különösen a hajrában, a játék jobbára a magyar térfélen zajlott, de a védelmünk jól zárt. Egy komolyabb helyzete akadt a mieinknek, Sallai szabadrúgása után Szalai fejelt kapura, de Rui Patrício kapus fogta a próbálkozást. A döntetlen mindettől függetlenül igazságos, a hangulat pedig továbbra is varázslatos.

Cristiano Ronaldo a Puskás Arénában MTI/Kovács Tamás

Az első 30 percben nincs gól

Nyomnak a portugálok, de hősiesen fédekeznek a magyarok. Cristiano Ronaldonak volt egy szép perdítése, amit Gulácsi lábbak hárított-igaz jelezte a partjelző, hogy lesen volt a portugál sztár. A 27. percben Lovrencsics gergő volt zavarban, szerelte Jota, Cristiano Ronaldo elcselezte magát, majd Kleinheisler eladta azt a 16-os előtt, de jött Orbán Willi, szerelte az ötös bal sarka előtt Silvát-csodálatosan simán. A játék a magyar térfélen zajlik.

William Carvalho (b) és Szalai Ádám MTI/Kovács Tamás

Túl az első negyedórán

Helyzete egyik csapatnak sem volt az első negyedórában, a portugálok a kezdeményezőbbek-de ezen nem szabad csodálkozni. Sallai Rolandot a 7. percben szemre szabálytalan körülmények között választották el a labdától, a szabadrúgás helyett továbbot intett a török bíró.

Sallai Roland (b) és a portugál Rúben Dias MTI/Szigetváry Zsolt

A kezdőcsapat

Magyarország – Portugália mérkõzésen a Puskás Arénában 2021. június 15-én. Balról jobbra: Botka Endre, Sallai Roland, Nagy Ádám, Lovrencsics Gergõ, Fiola Attila, Kleinheisler László, Schäfer András, Szalai Attila, Willi Orbán, Gulácsi Péter és Szalai Ádám. MTI/Szigetváry Zsolt

A történelmi Eb mérkőzés történelmi kezdője.

Képek a megnyitóról és a kezdés előtti pillanatokról

Ilyen hangulat van a meccs előtt a Puskásban!

Kezdők, cserék, felállás

Tapsorkán és egy Szeged zászló is várta a válogatottat a Puskás Arénában

Leírhatatlan volt a hangulat a szurkolói felvonuláson

ITT A MAGYAR KEZDŐCSAPAT PORTUGÁLIA ELLEN

A két szövetségi kapitány kijelölte a kezdő tizenegyeket a 18 órakor kezdődő mérkőzésre. Íme, a mieink:
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Lovrencsics, Nagy Á., Kleinheisler, Schäfer, Fiola – Szalai Á., Sallai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi

A szurkolók együtt vonultak a hősök terétől

Békés, remek hangulattal bizonyították: a magyar válogatott mögött egy nemzet áll!

A magyar válogatott már megérkezett a stadionba

Nem sokkal fél 5 körül érkeztek a Puskás Arénába.

Legutóbb az Eb legjobb meccsét játszottuk a portugálokkal

Az UEFA hivatalos Youtube-csatornáján az öt évvel ezelőtti, lyoni magyar-portugál összecsapás összefoglalójával hangolódnak a ma esti derbire. Mint ismeretes, a nemzeti tizenegy a 2016-os kontinensviadal egyik legjobb mérkőzésén 3-3-as döntetlent ért el Cristiano Ronaldoék ellen. Az akkori magyar keretből Szalai Ádám, Lovrencsics Gergő és Lang Ádám is pályára léphet ma a 18 órakor kezdődő találkozón.

10:22: Indul az utazás!

Ma este 6 órakor a Puskás Ferenc Arénában megkezdi szereplését az Európa bajnokság F csoportjában a magyar labdarúgó-válogatott. A SzegedMa-egyetlen szegedi médiumként-akkreditáltan, a helyszínen követi végig az eseményeket, a stadionon kívül és belül. Élő cikkünk egész nap folyamatosan frissül-a facebookon is jelentkezünk majd élő videóval a szurkolói felvonulásról.

A stadionon kívül Nikolényi Gábor Viktor, a stadionban Kibédi Péter követi az eseményeket.

Kezdjük a tegnapi sajtótájékoztatókkal. A két csapatkapitány és a szövetségi kapitányok vettek részt az eseményen. Nézzük mit mondott a Juventus sztárja, cristiano Ronaldo.

A magyarok csapatkapitánya szerint ma is be lehet böckölni, piszkálni és tuszkolni.


Fotó
Előző sztori

Felismeri Cristiano Ronaldot maszkban? Van akinek nem ment!

Következő sztori

Így nézték a szegediek a magyar-portugál meccset!