/

Klasszikus zenei koncertet adnak a Füvészkertben

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Fagott Quartett fellépésével kedveskedik látogatóinak ezen a hétvégén a Szegedi Tudományegyetem botanikus kertje. Bach és Mozart által szerzett műveket lehet majd hallani vasárnap délután.

Fotó: Szegedi Tudományegyetem Füvészkert (Facebook)

A négyfős fúvós csapatot Belházy Gyula, Hotzi Zoltán, Pethes Patrícia és Vizsolyi Lívia fagottművészek alkotják. Bach és Mozart zenéivel fognak kezdeni Belházy és Hotzi átiratában, majd Zilvinas Smalys, litván zeneszerző kvartettjeiből játszanak. A helyszín, ami a mediterrán üvegház, sajátos hangulatot fog biztosítani az egyébként sem utolsó zenei élménynek.

A négyszólamúság a reneszánsz kortól hódít. A 4 különböző szólam harmonikus ötvözete, mindig pozitív hatással volt a közönségre (…): megszólalhat 1 fagott szólóban, ketten duókat játszhatnak, triók szólalhatnak meg, majd a 4 fagott varázsos hangzásában gyönyörködhetnek.

-fogalmaz Facebook bejegyzésében a Füvészkert munkatársa.

Az eseményt bárki meglátogathatja, aki belépőt vásárol a Füvészkertbe. Június hatodikán (vasárnap) délután négy órakor szólalnak fel először a fagottok, és a nyáron még további négy alkalommal nyílik lehetőség a programon való részvételre.

Védettségi igazolványra csak a trópusi lepkekertbe való belépéshez van szükség.

Forrás: Szegedi Tudományegyetem Füvészkert (Facebook)

Előző sztori

A járvány áldozataiért harangoznak vasárnap

Következő sztori

Csatornában rekedt lovat mentettek ki a tűzoltók Szegeden