Kedd reggeli számok: 117 az új fertőzött, elhunyt 17 beteg

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A mai napra 117 lett az új fertőzöttek száma és elhunyt 17 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 883 főre emelkedett. Folyamatosan emelkedik a gyógyult esetek száma is, jelenleg 718 577 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 57 746 főre csökkent. 591 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 63-an vannak lélegeztetőgépen.

A magyar lakosság 54%-a már megkapta az oltást, szemben az uniós 40%-os átlaggal – így Magyarország a második helyen szerepel az Uniós ranglétrán. A regisztráltak száma 5 millió 294 ezer fő és 92%-uk már fel is vette az oltást. Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon. 

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető. Az érvényes regisztrációval rendelkező még be nem oltott 16-18 évesek is automatikusan tudnak foglalni Pfizer-oltást

koronavirus.gov.hu

Előző sztori

Nulladik nappal bővül a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Következő sztori

Nyakon szúrta volt élettársát a gyermekláthatás miatt