Egészség

Kedd reggeli számok: 117 az új fertőzött, elhunyt 17 beteg

Kedd reggeli számok: 117 az új fertőzött, elhunyt 17 beteg

2021. június 8., kedd
Kedd reggeli számok: 117 az új fertőzött, elhunyt 17 beteg

A mai napra 117 lett az új fertőzöttek száma és elhunyt 17 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29883 főre emelkedett. Folyamatosan emelkedik a gyógyult esetek száma is, jelenleg 718 577 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 57 746 főre csökkent. 591 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 63-an vannak lélegeztetőgépen.

A magyar lakosság 54%-a már megkapta az oltást, szemben az uniós 40%-os átlaggal - így Magyarország a második helyen szerepel az Uniós ranglétrán. A regisztráltak száma 5 millió 294 ezer fő és 92%-uk már fel is vette az oltást. Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni awww.vakcinainfo.gov.huhonlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra awww.eeszt.gov.huhonlapon.

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető. Az érvényes regisztrációval rendelkező még be nem oltott 16-18 évesek is automatikusan tudnak foglalni Pfizer-oltást

koronavirus.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.